white airplane
Photo by Tim Dennert on Unsplash

Όσον αφορά την έγκυρη ενημέρωση που προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε, για να σταματήσει η παραπληροφόρηση σχετικά με τον Κρατικό Αερολιμένα Κυθήρων, δεν βοήθησε καθόλου η άρνηση αρχικά της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας να δώσει πειστικές απαντήσεις σε καίρια και πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα που υποβάλαμε και αφορούν την ασφαλή λειτουργία του.

Η μόνη ουσιαστική θετική εξέλιξη, την οποία χαιρετίζουμε, είναι η μετάθεση στον αερολιμένα, μονίμου υπαλλήλου κλάδου ηλεκτρολόγων εγκαταστάσεων, για την εποπτεία και τους χειρισμούς στον Υποσταθμό Μέσης Τάσης, ισχύος 600KVA.

Οι αποσπάσεις στα αεροδρόμια δεν είναι λύση και στοιχίζουν περισσότερο από τις μόνιμες θέσεις

Η «αναγκαστική» λύση της απόσπασης πυροσβέστη αεροδρομίου και εμβαλωματική είναι, διότι παρουσιάζει κενά μεταξύ του χρόνου αποχώρησης του αποσπασμένου και του χρόνου άφιξης του επομένου, τα οποία ενδέχεται να αυξηθούν κατά την θερινή περίοδο, λόγω έλλειψης προσωπικού και μεγάλης ζήτησης από πολλούς Αερολιμένες, αλλά και δαπανηρή λύση είναι διότι υπερβαίνει τα 100 € ημερησίως.

Μας πήραν και το καλό το πυροσβεστικό…

Η για πρώτη φορά παρουσία ενός και μόνο πυροσβεστικού οχήματος (πάντοτε υπήρχαν δύο, έστω και αν το δεύτερο ήταν μικρότερης χωρητικότητας) και μάλιστα χωρητικότητας 6.000 λίτρων νερού, αρχικής κυκλοφορίας του 1985(!) εντονότατα οξειδωμένου, όταν μέχρι πρόσφατα ο αερολιμένας διέθετε και δεύτερο πυροσβεστικό όχημα χωρητικότητας 7.000 λίτρων νερού, αμερικανικής κατασκευής, αρχικής κυκλοφορίας του 2001, μόνο ανησυχία εμπνέει. Εξάλλου σε περίπτωση αιφνίδιας βλάβης, που είναι πολύ πιθανή λόγω της παλαιότητας, δεν υπάρχουν περιθώρια για την ομαλή λειτουργία του Αερολιμένα.

Αρνητική στάση και από τον διοικητή της Α.Π.Α.

Την ίδια αρνητική στάση, με ουσιαστική απαξίωση της επιστολής που αναφέρονταν στους ίδιους προβληματισμούς με την επιστολή μας στην Υ.Π.Α. επέδειξε και η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας (Α.Π.Α.) η οποία ουσιαστικά αποτελεί πλέον την επίσημη αρχή (Hellenic Civil Aviation Authority) για τα θέματα Πολιτικής Αεροπορίας στην ελληνική επικράτεια.

Η επιστολή μας εστάλη στον Διοικητή Α.Π.Α. κ Τσίτουρα την 30 Μαρτίου 2023. Μόνο υπό την πίεση επαναληπτικού μας e-mail την 9 Ιουνίου 2023, αποφάσισε η Αρχή, με τεράστια καθυστέρηση να δώσει μία γενικόλογη απάντηση, στην οποία επικαλείται την εμπιστευτικότητα των πορισμάτων και αναφορών ελέγχου των επιθεωρητών της Α.Π.Α., χωρίς να ξεκαθαρίζει αν η λειτουργία του αερολιμένα είναι ασφαλής.

Τα προβλήματα είναι σοβαρά και διαπιστωμένα, τα προαναφέραμε. Εκείνο που περιμένουν οι ταξιδιώτες του νησιού που χρησιμοποιούν σαν μέσο το αεροπλάνο και στην διάρκεια του χρόνου είναι οι περισσότεροι, είναι η διαβεβαίωση από τον υπεύθυνο φορέα, ότι οι εμπιστευτικές αναφορές των επιθεωρητών της Α.Π.Α., έχουν αποτελέσει το σωστό ερέθισμα για την επίλυση των προβλημάτων από την Υ.Π.Α. άμεσα, και ότι η Α.Π.Α. θα το διαπιστώσει με επανέλεγχο σε εύλογο χρόνο.

Τώρα όλοι γνωρίζουν

Συγχωρήστε μας αν γινόμαστε πιεστικοί, αλλά οι αναφορές και οι διαπιστώσεις που δεν δρομολογούν άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις, δυστυχώς στη χώρα μας ακολουθούνται από τραγωδίες.

Για να κοιμόμαστε ήσυχοι, εμείς καταθέσαμε όλα τα στοιχεία στην δημοσιότητα και δείξαμε έμπρακτα ότι μας νοιάζει που ταξιδεύει ο κόσμος, μας νοιάζει που ταξιδεύουν οι δικοί μας άνθρωποι, σε μία χώρα όπου το γενικότερο ζήτημα της ασφάλειας των μεταφορών έχει γίνει το τελευταίο διάστημα αναπόσπαστο κομμάτι της δημόσιας συζήτησης.

Kythera.News

 

Σχετική Αρθρογραφία

H Fraport «δικαιώνει» το Kythera.News για υποστελέχωση αεροδρομίων!

Κρατικός Αερολιμένας Κυθήρων: Σε επάρκεια προσωπικού η Υ.Π.Α. «Άφαντη» η Α.Π.Α

Πλήρης δικαίωση για Kythera.News: Ήρθε 2ος πυροσβέστης στο Αεροδρόμιο με απόσπαση!

4 χρόνια αποδεδειγμένης κωλυσιεργίας για τον αερολιμένα μας. Τι απαντά η Υ.Π.Α

«Ένοχη σιωπή»

Αερολιμένας Κυθήρων: Ποιος θέλει να «θάψει» την επέκταση διαδρόμου;

 

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

16 − fifteen =