αεροδρόμιο Κυθήρων

Το Kythera.News ανέδειξε το τελευταίο διάστημα τα ζητήματα της αναβάθμισης του αεροδρομίου καθώς και της υποστελέχωσης του προσωπικού της Υ.Π.Α που εργάζεται σε αυτό.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες στο ζήτημα της πυρασφάλειας φαίνεται πως έχουμε ενδιαφέρουσα εξέλιξη, καθώς από το δεύτερο δεκαήμερο του Μαρτίου η Υ.Π.Α έχει στείλει με απόσπαση έναν δεύτερο εξειδικευμένο πυροσβέστη αεροδρομίου στον Κρατικό Αερολιμένα Κυθήρων. Ο πυροσβέστης όπως αναφέρουν πηγές του Kythera.News φαίνεται ότι θα παραμείνει για 60 ημέρες στο αεροδρόμιο. Άγνωστο, τι θα γίνει μετά. Έχει καταντήσει «φάμπρικα» τα τελευταία χρόνια η ΥΠΑ να καλύπτει τα οργανικά κενά με αποσπάσεις, αντί να προσλαμβάνει μόνιμο προσωπικό. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι αποσπάσεις στοιχίζουν πολύ περισσότερα στο Ελληνικό Δημόσιο καθώς κάθε αποσπασμένος εργαζόμενος, πέραν του μισθού του επιβαρύνει το ταμείο του Κράτους με τα έξοδα σίτισης και διανυκτέρευσης που υπολογίζονται σε €100 την ημέρα! 

Υπενθυμίζεται ότι τα αεροδρόμια που ελέγχονται από το Ελληνικό Δημόσιο και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας είναι υποστελεχωμένα και απαξιώνονται οι υποδομές τους τα τελευταία χρόνια, ενώ και για τα αεροδρόμια που έχουν παραχωρηθεί στην FRAPORT δεν παύει το Ελληνικό Δημόσιο, Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (Υ.Π.Α.) και Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας (Α.Π.Α.) να έχει υποχρεώσεις και να τα εποπτεύει. Σημαντικές πληροφορίες μας δίνει το ρεπορτάζ της Μαρίας Λιλιοπούλου στο ΕΘΝΟΣ που αναφέρει χαρακτηριστικά: «Τα Τέμπη προκαλούν αγωνία και για την αεροναυτιλία. Κρίσιμες ελλείψεις και συνεχείς καταγγελίες από εργαζομένους». Όπως έχει πολλές φορές γράψει το «Εθνος»έως τώρα έχουν κλείσει λόγω … ασθενείας τα αεροδρόμια της Ικαρίας, της Μήλου, της Κοζάνης, των Κυθήρων, της Σύρου, της Νάξου, του Καστελόριζου και της Καστοριάς, όταν χρειάστηκε να απουσιάσει ο μοναδικός υπάλληλος που παρέχει ενημέρωση στα πληρώματα αεροσκαφών, αφικνουμένων και αναχωρούντων από τα προαναφερόμενα Αεροδρόμια.

Τα δημοσιεύματα στον Τύπο είναι αποκαλυπτικά και έχουν προκαλέσει ανησυχία στην κοινή γνώμη. Ο Γιώργος Κωνσταντινάκης, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Τηλεπικοινωνιακών (A.F.I.S. Airport Flight Information Service) Υ.Π.Α., κρούοντας των κώδωνα του κινδύνου για τις εναέριες πτήσεις πρόσφατα έφτασε στο σημείο να δηλώσει : «Δηλαδή πρέπει να σκοτωθούν 70 άτομα και να πέσει αεροπλάνο για να σκύψουν πάνω στο πρόβλημα της υποστελέχωσης;»

Τελευταία εξέλιξη: Τρέχουν να στελεχώσουν την υποστελεχωμένη ΥΠΑ!

Νέα προκήρυξη για την πρόσληψη 93 Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας προετοιμάζει το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού. Μάλιστα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Proson.gr, οι περισσότερες θέσεις θα αφορούν την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας στην Αθήνα ενώ η προκήρυξη θα περιέχει και γραπτό διαγωνισμό.

Φαίνεται ότι μετά το δυστύχημα των Τεμπών έχει σημάνει συναγερμός στον χώρο της  Πολιτικής Αεροπορίας, ειδικά δε μετά τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων στην ΥΠΑ.

Τι θα γίνει εν τέλει με τα Κύθηρα; Ορίστε το σημερινό προσωπικό του αεροδρομίου!

Σύμφωνα με τελευταίες μη επιβεβαιωμένες επισήμως για την ώρα πληροφορίες, αξιωματούχοι της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας (A.Π.A) βρέθηκαν στα Κύθηρα και επιθεώρησαν το αεροδρόμιο. Σύντομα το Kythera.News θα δημοσιεύσει νεότερες πληροφορίες σχετικά. Ας δούμε όμως πόσοι υπηρετούν σήμερα στο υποστελεχωμένο αεροδρόμιο και πώς αντιλαμβάνεται το Ελληνικό Δημόσιο την ασφάλεια των πτήσεων, ενόψει δε του ανοίγματος της νέας τουριστικής σεζόν. Σήμερα στο αεροδρόμιο εργάζονται:

  • 1 Αναπληρωτής Αερολιμενάρχης & AFISO (Airport Flight Information Service Officer)
  • 1 Ηλεκτρολόγος Εγκαταστάσεων και για τον Υποσταθμό Μέσης Τάσης (16.000 V & ισχύος 600 KVA) με απόσπαση: Μετακινείται ηλεκτρολόγος από άλλο αεροδρόμιο, με υπολογιζόμενο επιπλέον κόστος για την Υπηρεσία 100 € ημερησίως
  • 1 Υπάλληλος χειριστής Η/Υ (γραμματειακή υποστήριξη – Δαπάνες)
  • 1 Ψυκτικός Εγκαταστάσεων Κλιματισμού
  • 1 Πυροσβέστης Αεροδρομίου
  • 1 Πυροσβέστης Αεροδρομίου: Μετακινείται από άλλο αεροδρόμιο, με υπολογιζόμενο επιπλέον κόστος για την Υπηρεσία 100 € ημερησίως.

Τα στοιχεία είναι όλα φανερά και ζητούν απαντήσεις. Και πρώτα από όλους πρέπει οι Τοπικές Αρχές, o Δήμος, οι ιδιωτικοί φορείς του νησιού να πάρουν θέση πριν είναι πολύ αργά. Ένα ατύχημα – δυστύχημα εφόσον όλοι πλέον γνωρίζουν, θα είναι και έγκλημα εάν συμβεί. Και δεν θα είναι μόνο έγκλημα, αλλά και «ταφόπλακα» στον τοπικό και εθνικό τουρισμό.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

16 + three =