kythira-airport

Ομαλά φαίνεται πως λειτουργεί ο Κρατικός Αερολιμένας Κυθήρων το τελευταίο διάστημα κι ενώ έχουμε μπει ήδη στην καρδιά της θερινής τουριστικής σεζόν. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το αεροδρόμιο έχει επαρκή στελέχωση κατά τους θερινούς μήνες. Πιο συγκεκριμένα έχει μετατεθεί στα Κύθηρα μόνιμος Ηλεκτρολόγος Εγκαταστάσεων και για τον Υποσταθμό Μέσης Τάσης, ενώ έχουν αποσπαστεί ένας τηλεπικοινωνιακός AFISO και ένας πυροσβέστης. Υπενθυμίζεται ότι η μη πρόσληψη μόνιμου προσωπικού από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας επιβαρύνει οικονομικά περισσότερο τον προϋπολογισμό της, αφού οι ημερήσιες αποζημιώσεις για τους αποσπασμένους ξεπερνούν πλέον τα €100. Επίσης, όπως έχει γίνει γνωστό στον Τύπο, μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, έχει αναδειχθεί το θέμα της στελέχωσης με επαρκές και κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας.

Δεν απάντησε ο διοικητής της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας στα ερωτήματα του Kythera.News

Το Kythera.News ανέδειξε το τελευταίο διάστημα τα ζητήματα της αναβάθμισης του αεροδρομίου καθώς και της υποστελέχωσης του προσωπικού της Υ.Π.Α που εργάζεται σε αυτό. Και λίγο καιρό μετά δικαιώθηκε από τις ίδιες τις εξελίξεις, αφού απεσπάσθη στον αερολιμένα δεύτερος εξειδικευμένος πυροσβέστης της Υ.Π.Α.

Στη συνέχεια εκείνης της έρευνας, στις 30 Μαρτίου απευθυνθήκαμε στον Διοικητή Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, κ. Χρήστο Τσίτουρα για να του θέσουμε τα ερωτήματά μας, με αφορμή την πληροφόρηση που είχαμε, ότι λίγες ημέρες πριν βρέθηκε στον αερολιμένα του νησιού μας κλιμάκιο επιθεωρητών της Α.Π.Α. Τα ερωτήματα που θέσαμε αφορούσαν πέραν της υποστελέχωσης και την ασφάλεια του αεροδρομίου με δεδομένο ο χώρος είναι αποκομμένος από τον αστικό ιστό των οικισμών του νησιού και δεν φυλάσσεται.

Ο κ. Τσίτουρας δεν απάντησε ποτέ μέχρι σήμερα. Βέβαια μπορεί να έχει τους λόγους του. Εμείς αυτό που έχουμε να θέσουμε υπ’ όψην των αναγνωστών μας είναι ότι η ανάδειξη των ζητημάτων του αερολιμένα μας φαίνεται να αποφέρει αποτελέσματα. Σε κάθε περίπτωση δημοσιεύουμε παρακάτω την επιστολή προς τον κ. Τσίτουρα και ευχόμαστε στο μέλλον να μην «προφητεύσει» άλλα κακά λόγο του περιορισμένου ενδιαφέροντος της πολιτείας για το επιβατηγό κοινό της αεροπορίας. Ακόμη και η Fraport με επιστολή της προσφάτως δικαιώνει απόλυτα το ρεπορτάζ και τα ερωτήματα του Kythera.News

Επιστολή Kythera.News στον Διοικητή Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, κ. Χρήστο Τσίτουρα

Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023

Θέμα: Ερώτηση σχετικά με την ασφάλεια λειτουργίας του Κρατικού Αερολιμένα Κυθήρων

Αξιότιμε κ. Διοικητά,

Επικοινωνώ μαζί σας για να με ενημερώσετε σχετικά με ζητήματα που αφορούν τον Κρατικό Αερολιμένα Κυθήρων «Αλέξανδρος Αριστ. Ωνάσης».

Πριν απευθυνθώ στην Α.Π.Α., Υπηρεσία στην οποία είστε επικεφαλής, απευθύνθηκα στην Υ.Π.Α. για προβλήματα του Αεροδρομίου Κυθήρων, χωρίς να λάβω επαρκείς και πειστικές απαντήσεις, ενώ γενικότερα υπάρχει προβληματισμός, ειδικά μετά και από δημοσιεύματα στον Αθηναϊκό Τύπο και στα πανελλαδικής εμβέλειας Μ.Μ.Ε., για την ασφάλεια των πτήσεων, ιδιαίτερα των μικρών αεροδρομίων, όπως αυτό των Κυθήρων, μετά και την τραγωδία των Τεμπών.

Αρχικά επικοινώνησα με το γραφείο σας για θέματα που αφορούν τον Κρατικό Αερολιμένα Κυθήρων «Αλέξανδρος Αριστ. Ωνάσης» και το ευγενέστατο προσωπικό του με παρέπεμψε να επικοινωνήσω με τον κ. Άγγελο Μπεληγιάννη. Σε επικοινωνία μαζί του στις 28 Μαρτίου 2023, μου επιβεβαίωσε την επίσκεψη κλιμακίου επιθεωρητών της Α.Π.Α. στον Αερολιμένα του νησιού μας, όμως για περεταίρω πληροφορίες με παρέπεμψε πάλι στο γραφείο σας.

Επειδή υπάρχει ανησυχία στους κατοίκους, που στην πλειοψηφία τους χρησιμοποιούν το αεροπλάνο ως μέσον διακίνησης, θα παρακαλούσα να με ενημερώσετε σχετικά με τα πιο κάτω υψηλής σημασίας θέματα:

1. Πυρασφάλεια Αεροσκαφών

Λόγω της κλειστής κοινωνίας του νησιού, είναι διαπιστωμένη η υποστελέχωση της πυρασφάλειας του Αερολιμένα, μετά την συνταξιοδότηση την 31-12-2022 του δεύτερου μόνιμου Πυροσβέστη Αεροδρομίου, αλλά και την αποχώρηση αξιόπιστου Πυροσβεστικού Οχήματος, ενώ παρέμεινε Π.Ο. αρχικής κυκλοφορίας του 1985 ταλαιπωρημένο και έντονα οξειδωμένο.

2. Στελέχωση Πύργου Ελέγχου

Ο Πύργος Ελέγχου του Αεροδρομίου, στελεχώνεται μόνο από έναν υπάλληλο, ο οποίος τυγχάνει να είναι και ο Αερολιμενάρχης, δυσκολεύοντάς τον να ασκήσει παράλληλα τα καθήκοντά του, καθόσον όλο το 24ωρο είναι σε επιφυλακή, για αεροδιακομιδές και έκτακτες ενεργοποιήσεις, καθώς επίσης σε περίπτωση ασθένειάς του το Αεροδρόμιο αδυνατεί να λειτουργήσει.

3. Υποσταθμός Μέσης Τάσης

Το Αεροδρόμιο τροφοδοτείται με ηλεκτρική ενέργεια μέσω υποσταθμού μέσης τάσης 16KV και 600 KVA, χωρίς να διαθέτει πιστοποιημένο ηλεκτρολόγο μηχανικό, για το μέγεθος της συγκεκριμένης ισχύος.

4. Ασφάλεια των χώρων του Αεροδρομίου

Ο χώρος του Αεροδρομίου επειδή είναι αποκομμένος από τον αστικό ιστό των οικισμών του νησιού και δεν φυλάσσεται, είναι ευάλωτος σε έκνομες ενέργειες.

Σε αναμονή της απάντησής σας, προκειμένου να σταματήσει η παραφιλολογία και η ανησυχία για τα θέματα ασφάλειας του Αεροδρομίου.

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

sixteen − 1 =