Νέα Δημοκρατία Κύθηρα

Σε μία κρίσιμη περίοδο για την πορεία της χώρας η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με μεγάλες προκλήσεις, το κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας γιόρτασε σήμερα την επίσημη έναρξη λειτουργίας της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης στο Λιβάδι των Κυθήρων. Κατά την διάρκεια της τελετής διαπιστώθηκε η προσπάθεια να τονιστεί η ενότητα των γαλάζιων στελεχών στο νησί, με κορυφαία στιγμή την, ίσως για πρώτη φορά(;), χειραψία των δύο ηγετικών στελεχών τους κόμματος στο νησί, του Δημάρχου Ευστράτιου Χαρχαλάκη και του προέδρου της οργάνωσης Αντώνη Μαυρομάτη.

Όπως είναι γνωστό στην κυθηραϊκή κοινή γνώμη, οι σχέσεις των δυο στελεχών και των συνακόλουθών τους φαίνονται να μην είναι τόσο καλές το τελευταίο διάστημα. Μόλις πριν 9 μήνες αναπτύχθηκε μια δημόσια διαμάχη, που χαρακτηριζόταν από άκρως επιθετική ρητορική, μεταξύ μελών της δημοτικής παράταξης του Δημάρχου και μελών της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου οι οποίοι σήμερα βρίσκονται στο πλευρό του προέδρου της ΔΗΜΤΟ Κυθήρων Αντώνη Μαυρομάτη.

Πιο συγκεκριμένα, στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου τα μέλη της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρης Παναγόπουλος, Στυλιανός Μεγαλοκονόμος, Νικόλαος Μαγουλάς, Ιωάννης Καλλίγερος, Παρασκευάς Γεωργιλάς κατηγόρησαν τον Δήμαρχο Ευστράτιο Χαρχαλάκη για αδιαφορία απέναντι στην ενέργεια του επιχειρηματία Αντώνη Μαυρομάτη για δωρεάν παραχώρηση οικοπέδου ως χώρου στάθμευσης στο Λιβάδι. Τον κάλεσαν μάλιστα να συμβάλει στην διευκόλυνση λειτουργίας του χώρου αυτού για την αποσυμφόρηση του οικισμού.

Αμέσως μετά ξεκίνησε ένα πινγκ – πονγκ ανακοινώσεων και αντεγκλήσεων με βαριές κατηγορίες ανάμεσα στα μέλη των δύο δημοτικών παρατάξεων. Συγκεκριμένα, στην κατηγορία και την έκκληση που απηύθυναν στον Δήμαρχο, ανέλαβε να απαντήσει ο Αντιδήμαρχος Χαράλαμπος Σούγιαννης.  Εμπάθεια, συκοφαντία, θράσος, γκεμπελισμός, αναφορές σε επιχειρηματικά συμφέροντα, μη νόμιμες άδειες λειτουργίας καταστημάτων, παρανομίες σε καταστήματα και τραπεζοκαθίσματα επιχειρήσεων σε κοινόχρηστους χώρους, «καταπάτηση» προεδρικών διαταγμάτων και άλλα πολλά ελέγχθησαν στις μεταξύ τους ανακοινώσεις. Για την οικονομία του χρόνου και του χώρου επισυνάπτουμε στο τέλος του κειμένου τα σχετικά άρθρα.

Περίπου ένα μήνα μετά ανακοινώθηκε νέος πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Κυθήρων ο Αντώνης Μαυρομμάτης. Και βέβαια μετά από την ανάληψη καθηκόντων του Δ.Σ της τοπικής οργάνωσης από στελέχη που πρόσκεινται εξ΄ ολοκλήρου στο περιβάλλον του προέδρου, άρχισε μια νέα περίοδος αντιπαράθεσης την οποία τουλάχιστον δημοσιογραφικά θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε αθόρυβη, μυστική και ψυχροπολεμική. Αξίζει να σημειωθεί ότι ουδέποτε ο Δήμαρχος Κυθήρων συνεχάρη τον νέο πρόεδρο και τα νέα μέλη του Δ.Σ της οργάνωσης. Το έπραξε μόλις σήμερα. Και μάλιστα λόγω της περίστασης αλλά και των υψηλών προσκεκλημένων οι δύο άντρες έδωσαν τα χέρια, ίσως πρώτη φορά, ίσως πρώτη φορά στη ζώη!

Βεβαίως η αντιπαράθεση εκείνου του καυτού Σεπτέμβρη δεν είναι η μόνη που χωρίζει τους δύο «νεοδημοκρατικούς πόλους» του νησιού. Υπάρχουν πολλές διαφορές ανάμεσά τους οι οποίες επεκτείνονται σε αυτοδιοικητικά, μικροπολιτικά ζητήματα, προσωπικούς ανταγωνισμούς και οικονομικά συμφέροντα στον ευρύτερο κύκλο του κόμματος στο νησί. Οι περισσότεροι στα Κύθηρα αντιλαμβάνονται ότι η σημερινή χειραψία είναι μια εξ ανάγκης ανακωχή. Και είναι αναγκαία μιας και το κόμμα πρέπει να είναι ή να δείχνει ότι είναι ενωμένο. Και πρέπει πάση θυσία να υπερασπιστούν όλοι τον Κυριάκο Μητσοτάκη την στιγμή μάλιστα που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η κυβέρνησή του χάνει συνεχώς ποσοστά.

Δεν είναι καθόλου τυχαία η «επιμονή» του Δημάρχου για ενότητα, αλλά και η δήλωσή του ότι τουλάχιστον εκείνος ως κομματικό στέλεχος θα είναι στο πλευρό της τοπικής οργάνωσης.

Σε κάθε περίπτωση οι εξελίξεις το επόμενο διάστημα θα έχουν ενδιαφέρον και θα τις παρακολουθήσουμε κι εμείς και οι αναγνώστες μας. Σήμερα η Νέα Δημοκρατία γιόρτασε σε μία τελετή με 30 περίπου στελέχη της και αύριο θα κληθεί, αρχής γενομένης με το συνέδριο του κόμματος, να απαντήσει στα ερωτήματα που θέτει η περίοδος διακυβέρνησής της αλλά και τα σοβαρά προβλήματα του Ελληνικού Λαού.

Σε κάθε περίπτωση θα μπορούσαμε να πούμε ότι η τοπική οργάνωση προσπάθησε να περάσει ένα ενωτικό κλίμα. Μένει να δούμε πόσο ενωτική θα είναι η συνέχεια…

Kythera.News

 

Πρώτα ο Άνθρωπος: «Ευχαριστούμε τον κ. Μαυρομμάτη για τον χώρο στάθμευσης στο Λιβάδι»

Ο αντιδήμαρχος Χ. Σούγιαννης απαντάει για το πάρκινγκ Λιβαδίου

Πρώτα ο Άνθρωπος: Ανταπάντηση στο Σούγιαννη, με νέο σήριαλ για άλλο επιχειρηματία

Χαρ. Σούγιαννης προς μείζονα αντιπολίτευση: «Πράξη η τήρηση της νομιμότητας από εμάς»

Πρώτα ο Άνθρωπος: Συνέχεια στην αντιπαράθεση με Σούγιαννη

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

four × 4 =