tragodia-diakoftiou

Με μια αυστηρή ανακοίνωση, απάντησε στην τοποθέτηση της μείζονος αντιπολίτευσης για το πάρκινγκ Λιβαδίου, ο αντιδήμαρχος, Χαράλαμπος Σούγιαννης. Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Σούγιαννης προβαίνει σε αποκαλύψεις πάνω στο ζήτημα αυτό, με πολλές προεκτάσεις.

Διαβάστε αναλυτικά την δήλωσή του.

«Αφήσαμε να περάσουν μερικές ημέρες από το Δελτίο Τύπου της μείζονος μειοψηφίας σχετικά με το ιδιωτικό Parking στο Λιβάδι, προκειμένου, καταρχήν, να συνειδητοποιήσουμε τα όσα διαβάσαμε στη συγκεκριμένη ανακοίνωση της παράταξης του κ. Δημήτρη Παναγόπουλου (όταν έγινε η ανακοίνωση ήταν ακόμα ο αρχηγός της). Η αρχική μας έκπληξη, μετριάστηκε από την πίστη μας στα θαύματα και αυτό διότι εκεί που η παράταξη του κ. Δημήτρη Παναγόπουλου ήταν υπό διάλυση, όπως δήλωνε πρωτοκλασάτο της στέλεχος, ʺάγιοςʺ προστάτης της, έβαλε το χέρι του και την ένωσε πάλι. Κι έτσι για να τον ʺευχαριστήσουνʺ, εμφανίστηκαν μετά από καιρό και πάλι ομαδικά για να επιτεθούν με Δελτίο Τύπου στον ʺκοινό εχθρόʺ, την Δημοτική Αρχή. Εξάλλου, ο τρόπος με τον οποίον πολιτεύονται είναι πλέον γνωστός: καμία θετική αναφορά για το πολύπλευρο έργο του Δήμου, για τα έργα, την εξωστρέφεια, τις δράσεις μας, αλλά διαρκής μικροπολιτική κριτική με μπόλικη δόση εμπάθειας, ειρωνείας και – δυστυχώς – συκοφαντίας. Επιλογή τους και δεν μας αφορά.

Πόση υποκρισία και θράσος χρειάστηκαν οι κύριοι συνάδελφοι της μείζονος αντιπολίτευσης για να συντάξουν τέτοιο δελτίο τύπου, όπως αυτό της 03-09-2021 και να το αναρτήσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

Επί δύο μήνες, στα καφενεία του Λιβαδίου κυκλοφορούσαν ψευδείςσυκοφαντικές και ανυπόστατες πληροφορίες, ότι ο Δήμος αρνείται να ικανοποιήσει αίτημα επιχειρηματία που δραστηριοποιείται το τελευταίο χρονικό διάστημα στην περιοχή και να εγκρίνει την δωρεάν παραχώρηση οικοπέδου που πρόσφατα αγόρασε ως χώρο στάθμευσης και την τοποθέτηση κατευθυντήριων πινακίδων προς αυτό από τον κεντρικό δρόμο.

Και αντί, ως θεσμικοί εκπρόσωποι μερίδας του Κυθηραϊκού Λαού να απευθυνθούν επίσημα, ως όφειλαν, στην Δημοτική Αρχή για να ενημερωθούν σχετικά ή ακόμη και για να «εξυπηρετήσουν» τον αρεστό τους επιχειρηματία, επέλεξαν την προσφιλή τους ʺγκεμπελικήʺ τακτική να θυσιάσουν την αλήθεια στο βωμό της στείρας αντιπολιτευτικής επιδίωξης με το ʺπες-πες στο τέλος κάτι θα μείνει…ʺ.

Όμως, για μία ακόμη φορά πέσανε ακόμη πιο βαθιά και χωρίς να το καταλάβουν τους έφυγαν οι μάσκες!

Όπως δεν κάνουμε διαχωρισμό των δημοτών σε ψηφοφόρους και μη ψηφοφόρους σε αντίθεση με εκείνους, έτσι ακριβώς δεν κάνουμε διαχωρισμό των επιχειρηματιών σε ημέτερους και μη ημέτερουςΓια εμάς, προτεραιότητα ήταν, είναι και θα παραμένει η κάλυψη των αναγκών όλων των δημοτών και των επιχειρήσεων από άκρη σε άκρη των νησιών μας, αλλά πάντα μέσα στα πλαίσια της ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ. Δηλώνουμε απερίφραστα ότι, όποιο αίτημα υποβλήθηκε στις Υπηρεσίες του Δήμου μέχρι σήμερα, για λογαριασμό του κυρίου Α. Μαυρομμάτη και των επιχειρήσεών του και ήταν ΝΟΜΙΜΟ, ικανοποιήθηκε ΑΜΕΣΑ (π.χ. η με αρ. 109/2020 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου περί «Προέγκρισης άδειας λειτουργίας παιδότοπου στο Άνω Λιβάδι Κυθήρων από τον Αντώνιο Μαυρομάτη – ΙΚΕ» με ΑΔΑ: 66ΘΚΩΛΨ-ΠΟΖ).

Επειδή, όπως έλεγε ο αείμνηστος Δήμαρχος, Αρτέμης Καλλίγερος ʺζούμε σε μικρή κοινωνία με τοίχους γυάλινουςʺ, ας βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, γιατί εκείνους μπορεί να μην τους ενδιαφέρει η αλήθεια, έχει όμως το δικαίωμα ο Κυθηραϊκός Λαός να την γνωρίζει:

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ 1η: ΟΥΔΕΠΟΤΕ μέσα στο καλοκαίρι επιχειρηματίας ή εκπρόσωπός του, επικοινώνησε ή ζήτησε να επικοινωνήσει με αρμόδιο υπάλληλο ή εκπρόσωπο του Δήμου, για να συζητήσει οποιοδήποτε σχετικό με τα αναφερόμενα στην ανάρτηση της μείζονος μειοψηφίας.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ 2η: Μόλις πριν λίγες ημέρες (23 Αυγούστου), κατατέθηκε η υπ’αριθμ. πρωτ. 4036/23-08-2021 αίτηση με συνημμένα τοπογραφικό διάγραμμα και απόσπασμα χάρτη Google maps, στο όνομα ʺΑντωνίου Μαυρομμάτη του Παναγιώτηʺ, την οποία υπογράφει, αντ’ αυτού, πολιτικός μηχανικός και στην οποία αναφέρεται: ʺΠαρακαλώ να μου επιτρέψετε για την τοποθέτηση πινακίδων που να υποδεικνύουν την πρόσβαση σε χώρο στάθμευσης, που ευρίσκεται σε χώρο στάθμευσης σε οικόπεδο που ευρίσκεται στο επάνω Λιβάδι και για το οποίο υπάρχει προσύμφωνο αγοράς από εμένα. Οι πινακίδες προτείνουμε να μπουν στις θέσεις (1) και (2) που φαίνονται στο συνημμένο απόσπασμα χάρτηʺ. Για να επισπευσθεί η διαδικασία, επικοινωνήσαμε άμεσα τηλεφωνικά με τον μηχανικό και του ζητήσαμε να μας προσκομίσει συμπληρωματικά το αναφερόμενο στην αίτηση ʺπροσύμφωνο πώλησης του οικοπέδουʺ και την έγκριση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιώς & Νήσων για την χρήση του οικοπέδου ως ʺχώρου στάθμευσηςʺ, καθώς ο Ιερός Ναός του Αγίου Ανδρέα είναι από τους παλαιότερους κηρυγμένους ναούς των Κυθήρων (1925!!!), ως ʺπροεξέχον βυζαντινό μνημείοʺ και ο πέριξ αυτού χώρος ελέγχεται (ΦΕΚ 58 Α΄/11-03-1925). Το μεν προσύμφωνο μας το έστειλε μέσω e–mail την 26-08-2021, για δε την έγκριση της Εφορείας Αρχαιοτήτων, μας είπε ότι «δεν έχει ληφθεί ακόμη».

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ 3η: Στο Δελτίο Τύπου, καλούν οι κύριοι της μείζονος μειοψηφίας τον Δήμαρχο «να δρομολογήσει διαδικασίες χρηματοδότησης της διάνοιξης του στενού μεν, αλλά μικρού μήκους δρόμου πρόσβασης στον υπόψη χώρο στάθμευσης αφού βεβαίως προηγουμένως έλθει σε επαφή με τους δύο όμορους προς αυτό το δρόμο ιδιοκτήτες, ένας εκ των οποίων είναι ο κ. Μαυρομμάτης»: Βάσει ποιας πολιτικής ή ηθικής αρχής, απαιτούν από τον Δήμαρχο να έρθει σε επαφή με έναν επιχειρηματία και όχι στον επιχειρηματία να έρθει σε επαφή θεσμικά και επίσημα με τον Δήμο, και μάλιστα, όταν ουδέποτε μέχρι σήμερα η Δημοτική Αρχή εκφράστηκε απαξιωτικά για τον κ. Α. Μαυρομμάτη;

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ 4ηεκλεγμένοι εκπρόσωποι του Κυθηραϊκού Λαού – που είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΗΡΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΟ – υποστηρίζουν δημόσια μια επιχειρηματική δραστηριότητα που λειτουργεί επί μήνες ΧΩΡΙΣ ΝΟΜΙΜΗ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ! Διότι σύμφωνα με το με αρ. πρωτ. 9009/20/81-ε/08-09-2021 έγγραφο του Αστυνομικού Τμήματος Κυθήρων προς τον Δήμο Κυθήρων, βεβαιώνεται ότι όπως προέκυψε από επιτόπιο έλεγχο των αστυνομικών οργάνων στις 29-07-2021, το Κατάστημα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος «KAMARES MULTIVENUE» λειτουργεί ΧΩΡΙΣ τη νόμιμη άδεια λειτουργίας. Αντιλαμβάνονται οι υπογράφοντες της αντιπολίτευσης, ότι αυτό που έπραξαν, δεν συνιστά υπεύθυνη στάση; Αντιλαμβάνονται ότι ως εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου, έχουν την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να ζητούν την επιβολή των νομίμων κυρώσεων σε όσους λειτουργούν χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις και όχι την επιβράβευσή τους; Εάν είχαν εκλεγεί στη Διοίκηση του Δήμου, έτσι θα ενεργούσαν; Τί έχουν να πουν στους υπόλοιπους επιχειρηματίες της εστίασης που λειτουργούν με νόμιμες άδειες λειτουργίας και καταβάλλουν κανονικά τα τέλη και τους φόρους τους προς το Δήμο; Τί έχουν να πουν για την προσβολή που υφίσταται ο υγιής ανταγωνισμός στο νησί από τέτοιες ετσιθελικές πρακτικές;

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ 5η: Το εν λόγω ΚΥΕ προέβη σε ηλεκτρονική δήλωση γνωστοποίησης λειτουργίας μόλις στις 09-09-2021, δηλαδή μόλις 1 ημέρα μετά την αποστολή στο Δήμο του εγγράφου του Αστυνομικού Τμήματος που βεβαίωνε ότι λειτουργούσε χωρίς τη νόμιμη άδεια! Ακόμα και αν η ημερομηνία αυτή είναι τυχαία (;), εντούτοις παραμένει το γεγονός ότι το εν λόγω ΚΥΕ λειτουργούσε επί σειρά μηνών και τουλάχιστον μέχρι τις 09-09-2021 χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις.

Μέχρι σήμερα, η Δημοτική Αρχή με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Ευστράτιο Χαρχαλάκη, υποστήριξε και θα συνεχίσει να υποστηρίζει κάθε επιχείρηση και επιτηδευματία που δραστηριοποιείται στο νησί, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση και τον απαράβατο όρο της τήρησης της νομιμότητας σε κάθε επίπεδο. Άλλωστε, τα δεκάδες έργα που πραγματοποιεί ο Δήμος, προς όφελος των πολιτών και επιτηδευματιών είναι. Όμως, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές λογικές και συμπεριφορές του τύπου: «έχω λεφτά και κάνω ό,τι θέλω». Αυτό να το ξεχάσουν όσοι το οραματίζονται για τα Κύθηρα. Θα μας βρουν ξεκάθαρα απέναντι.

Όποιος επιθυμεί να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά στο νησί, είναι απόλυτα καλοδεχούμενος, αρκεί να τηρεί στο ακέραιο το Νόμο και πάνω απ΄ όλα να σέβεται το φυσικό, πολιτιστικό και ανθρωπογενές περιβάλλον των νησιών μας, που με τόσο κόπο και μόχθο έχει προστατευθεί τα τελευταία χρόνια, από φορείς και ενεργούς πολίτες. Στα ζητήματα αυτά δεν πρόκειται να κάνουμε καμία απολύτως έκπτωση. Τελεία και παύλα.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος

Χαράλαμπος Σούγιαννης»

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

two × 1 =