Λιμενικό: «Τρέχει» η διαδικασία για την απομάκρυνση του σκάφους από τον όρμο Λυκοδήμου

Σχεδόν δύο μήνες έχουν περάσει από το περιστατικό διάσωσης Κούρδων προσφύγων-μεταναστών από ανθρώπους του Λιμενικού στην παραλία Λυκοδήμου (με αρωγή της Πολιτικής Προστασίας και πολιτών στην προσωρινή φιλοξενία τους σε δομές φιλοξενίας στα Κύθηρα).

Από τότε, οι μετανάστες έχουν πλέον μεταφερθεί εκτός νησιού, με τα ίχνη της εδώ παρουσίας τους, να εξακολουθούν να παραμένουν. Ίχνη που έχουν να κάνουν με την συνεχιζόμενη παρουσία στον όρμο του Αγίου Ελευθερίου -όπου και προσάραξε- του σκάφους που τους μετέφερε από τις ακτές της Τουρκίας.

Το Kythera.News έλαβε, πρόσφατα, μαρτυρίες -συνοδεία φωτογραφικού υλικού- επισκεπτών της περιοχής, που κάνουν λόγο για πλαστικά αντικείμενα και άλλα υλικά από το εσωτερικό του σκάφους, που έχουν διασκορπιστεί στην ακτή και απειλούν με ρύπανση την περιοχή.

Σε επικοινωνία που είχαμε με το Λιμενικό Φυλάκιο Διακοφτίου Κυθήρων, μας τονίστηκε ότι, από πλευράς Λιμενικού, έχει συνταχθεί δικογραφία και το σκάφος έχει κατασχεθεί. Του ζητήματος, έχουν, πλέον, επιληφθεί το Τελωνείο, η Διεύθυνση Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού (ΔΔΔΥ) και ο Εισαγγελέας Πειραιά.

Απευθυνθήκαμε, τέλος, και στον Δήμο, ώστε να υπάρξει η πρόνοια για τον καθαρισμό της περιοχής, προτού αυτή επιβαρυνθεί περαιτέρω περιβαλλοντικά.

 

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Στο Διακόφτι το σκάφος των λαθρομεταναστών από τις 13-8-2015 είναι ακόμη εκεί…!!!!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

Ροή Ειδήσεων

Εθνική Τράπεζα: Κέρδη μετά φόρων στα 344 εκατ. ευρώ το Α’ τρίμηνο 2026

Κέρδη μετά φόρων σε επίπεδο Ομίλου στα 344 εκατ....

Θλίψη στα Κύθηρα: Έφυγε από τη ζωή η Σταυρούλα Μπαμπούνη

Φτωχότερη είναι από σήμερα η τοπική κοινωνία των Κυθήρων,...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img