skafos.metanastes-lykodimou

Σχεδόν δύο μήνες έχουν περάσει από το περιστατικό διάσωσης Κούρδων προσφύγων-μεταναστών από ανθρώπους του Λιμενικού στην παραλία Λυκοδήμου (με αρωγή της Πολιτικής Προστασίας και πολιτών στην προσωρινή φιλοξενία τους σε δομές φιλοξενίας στα Κύθηρα).

Από τότε, οι μετανάστες έχουν πλέον μεταφερθεί εκτός νησιού, με τα ίχνη της εδώ παρουσίας τους, να εξακολουθούν να παραμένουν. Ίχνη που έχουν να κάνουν με την συνεχιζόμενη παρουσία στον όρμο του Αγίου Ελευθερίου -όπου και προσάραξε- του σκάφους που τους μετέφερε από τις ακτές της Τουρκίας.

Το Kythera.News έλαβε, πρόσφατα, μαρτυρίες -συνοδεία φωτογραφικού υλικού- επισκεπτών της περιοχής, που κάνουν λόγο για πλαστικά αντικείμενα και άλλα υλικά από το εσωτερικό του σκάφους, που έχουν διασκορπιστεί στην ακτή και απειλούν με ρύπανση την περιοχή.

Σε επικοινωνία που είχαμε με το Λιμενικό Φυλάκιο Διακοφτίου Κυθήρων, μας τονίστηκε ότι, από πλευράς Λιμενικού, έχει συνταχθεί δικογραφία και το σκάφος έχει κατασχεθεί. Του ζητήματος, έχουν, πλέον, επιληφθεί το Τελωνείο, η Διεύθυνση Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού (ΔΔΔΥ) και ο Εισαγγελέας Πειραιά.

Απευθυνθήκαμε, τέλος, και στον Δήμο, ώστε να υπάρξει η πρόνοια για τον καθαρισμό της περιοχής, προτού αυτή επιβαρυνθεί περαιτέρω περιβαλλοντικά.

 

blank

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

5 × 2 =