Κάλεσμα στους ταξιδιώτες απευθύνει ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προκειμένου να επισκεφτούν το νησί του Διονύσου και της Αριάδνης για να βιώσουν ένα από τα πιο εντυπωσιακά αποκριάτικα γεγονότα της Ελλάδας το διάστημα 15-17 Μαρτίου 2024. Όπως αποτυπώνει και το νέο θεματικό βίντεο, χρώματα, μουσικές παραδόσεις και αναβιώσεις Διονυσιακών εθίμων θα  δεσπόζουν σε ένα γεμάτο τριήμερο εκδηλώσεων  που θα διοργανώσει για ακόμη μια χρονιά ο Δήμος. Επισκέπτες και κάτοικοι θα έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στη Διονυσιακή αύρα των Αποκριών από τα γραφικά χωριά έως το Ενετικό Κάστρο και από τα Ανθεστήρια έως τη σύγχρονη  Νάξο.

Με τους «χρωματιστούς» Κορδελάτους να σαγηνεύουν και τους «θορυβώδεις» Κουδουνάτους να «αφυπνίζουν» τη διάθεση, μύθοι, θρύλοι και έθιμα πολλών αιώνων  θα «ζωντανέψουν» ξανά στα γραφικά σοκάκια. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν από την Παρασκευή 15/3  με Διονυσιακό δρώμενο, συνεχίζονται το Σάββατο 16/3 με τις δημοφιλείς λαμπαδηδρομίες και κορυφώνονται την Κυριακή 17/3 με το παραδοσιακό Ναξιώτικο καρναβάλι.

Σε αυτό το μοναδικό ανοιξιάτικο Κυκλαδίτικο τοπίο, στη Νάξο του Διονύσου, τα Ανθεστήρια συναντώνται με τη σύγχρονη παράδοση, δημιουργώντας ένα μίγμα γεμάτο σαγήνη και μυστήριο!

Η Ναξιώτικη Αποκριά, με εκδηλώσεις και δρώμενα που αναδεικνύουν την πλούσια και ξεχωριστή πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας, πλημμυρισμένη με τα χρώματα των Κορδελάτων και τους ήχους των Κουδουνάτων, με Φουστανελάδες και μπαϊράκια, με Μαινάδες και Σατύρους, Λαμπαδηφόρους και Καρναβαλιστές σε καλεί κι εφέτος, να γευτείς τη μαγεία της.

Κέφι, μυσταγωγία, αρχέγονες τελετές, τσαμπούνες και ντουμπάκια αποτελούν τα βασικά συστατικά για τη δημιουργία αναμνήσεων που θα μας συντροφεύουν μια ζωή…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

19 + fourteen =