Δημοπρατείται το Κάμπινγκ Καψαλίου ιδιοκτησίας της Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων, προκειμένου να ενοικιασθεί σε ιδιώτη. Η πρόταση του Συμβουλίου της Ε.Ε.Π.Κ.Α έχει ως ελάχιστη τιμή εκκίνησης 20.000,00 ευρώ για χρονικό διάστημα 20 ετών.

Η επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα την δημοπράτηση με τους παραπάνω όρους και εξουσιοδότησε τον Δικηγόρο Πειραιά, Δημήτριο Λουράντο να προβεί στην σύνταξη της σχετικής προκήρυξης.

Με μεταγενέστερη απόφαση της Επιτροπής θα ορισθεί η ημερομηνία διεξαγωγής της δημοπρασίας.

Υπενθυμίζεται ότι το κάμπινγκ Καψαλίου έμεινε κλειστό τα τελευταία 5 χρόνια, καθώς Δήμος και Εγχώριος αναζητούσαν λύσεις πλήρους νομιμοποίησης και λειτουργίας. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που το κάμπινγκ Καψαλίου θα περάσει σε χέρια ιδιώτη, εφόσον εκδηλωθεί ενδιαφέρον, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνουν γνωστοί οι όροι παραχώρησης και λειτουργίας.

Παρουσίαση Κάμπινγκ Δήμου Κυθήρων

Στο νότιο άκρο των Κυθήρων, σ’ έναν χώρο σπάνιας ομορφιάς με πανύψηλα πεύκα, δροσερή ατμόσφαιρα, ευχάριστο περιβάλλον και με θέα τον μαγευτικό διπλό όρμο του Καψαλίου με τα καταγάλανα και κρυστάλλινα νερά του βρίσκεται το Κάμπινγκ Καψαλίου Κυθήρων.

Από το 2012 έως το 2017 το Κάμπινγκ το διαχειρίστηκε η Πρότυπη Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυθήρων Α.Ε. Το Κάμπινγκ διαθέτει θέσεις για σκηνές ατομικές, δύο ή περισσοτέρων ατόμων. Οι βασικές του υποδομές είναι οι εξής: w.c., ντούζ, χώρος υποδοχής (reception), εγκαταστάσεις πυρόσβεσης, πόσιμο νερό σε πολλά σημεία του, καθώς και ηλεκτρικό ρεύμα. Επίσης διαθέτει βασικές λειτουργίες για πλύσιμο κουζινικών σκευών και ρούχων, καθώς και ψυγεία νερού και συντήρησης φαγητών.

Γύρω από το Κάμπινγκ υπάρχει επίσης πυκνό δάσος πεύκων. Με αφετηρία τον χώρο αυτό, και σε απόσταση μόλις 3 λεπτά με τα πόδια, στον γραφικό οικισμό του Καψαλίου υπάρχουν αναψυκτήρια, καφετέριες, εστιατόρια, μικρά παντοπωλεία, γραφεία ενοικιάσεως μοτοποδηλάτων και αυτοκινήτων.

Οικονομικά

Για το έτος 2019, την τελευταία χρονιά που λειτούργησε και ήταν μια αρκετά καλή χρονιά από πλευράς αφίξεων, το Camping σύμφωνα με τον Δήμο Κυθήρων είχε:

Έσοδα: 45.914,41€

Έξοδα: 31.527,54€

Η πλειοψηφία των κατασκηνωτών προέρχετο από τις χώρες: Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία και Ελλάδα κατά σειρά αριθμού επισκεπτών.

Παρακάτω το πρακτικό της απόφασης.

blank

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το 2019 ειχε κέρδος 14,300 ευρώ. και τώρα το νοικιάζει για 1000 ευρώ κέρδος το χρόνο. Μα τόσο καλοί ειναι στα λογιστικά εκει στην εγχώριο;;

  2. Καλησπέρα,

    Ενδιαφέρομαι για την δημοπρασία του camping Κυθήρων. Πως μπορώ να μάθω περισσότερες πληροφορίες και να λάβω μέρος στον πλειστηριασμό?

    Ευχαριστώ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

fifteen − 7 =