aqua-jewel

Συμπληρώνεται σε λίγες ώρες το 48ωρο από το ατύχημα πρόσκρουσης του πλοίου “Aqua Jewel” στον κυματοθραύστη του λιμένος Διακοφτίου. Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες το πλοίο θα μεταφερθεί με την βοήθεια ρυμουλκών στο ναυπηγείο εντός των επόμενων ωρών.

Εν τω μεταξύ ο Δήμαρχος Κυθήρων έχει ήδη ζητήσει από την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας την άμεση αντικατάσταση του πλοίου στις γραμμές Πειραιάς – Κύθηρα – Αντικύθηρα – Κίσσαμος και Γύθειο.

Αποκλεισμένο το νησί, προβλήματα στην καθημερινότητα

Παρά τα αιτήματα για άμεση επαναφορά της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας, κι ενώ συμπληρώνονται 48 ώρες από το ατύχημα του Aqua Jewel δυσκολεύει η κατάσταση στο νησί καθώς στα καταστήματα, και ιδίως των τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, τα αποθέματα δεν θα επαρκούν για αρκετές ημέρες. Υπενθυμίζεται ότι καμία μεταφορά προϊόντων δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί από και προς το νησί, δεδομένου ότι το πλοίο του προθμείου “Πορφυρούσα” δεν έχει επανέλθει στην γραμμή, μετά την ετήσια συντήρησή του. Όμως όπως αναφέρουν πηγές, ενδεχομένως να επιταχύνει την επάνοδό του στα δρομολόγια, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις αρχές Μαρτίου.

Η μοναδική συγκοινωνία των Κυθήρων με τον έξω κόσμο αυτή την στιγμή παραμένει η αεροπορική, με 4 δρομολόγια την εβδομάδα.

Τέλος, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από την πλοιοκτήτρια εταιρεία σχετικά με το συμβάν, αλλά και την πρόβλεψη επανεκτέλεσης των δρομολογίων της γραμμής.

Για ότι νεότερο θα επανέλθουμε.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

nine + 11 =