Petros Filippidis: The three allegations of rape and attempted rape that led to his remand in custody

Οι πρώτες καταγγελίες, η εισαγγελική έρευνα και η απόφαση για προφυλάκιση – Σε κατάσταση σοκ ο ηθοποιός.

Πριν από έξι μήνες άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο οποίος απολογήθηκε στον ανακριτή και προφυλακίστηκε κατηγορούμενος για έναν rape και δύο απόπειρες, έπειτα από καταγγελίες συναδέλφων του σε βάρος του. Ο γνωστός ηθοποιός αναμένεται εντός της ημέρας να μεταχθεί στις φυλακές – πιθανότατα σε αυτές της Τρίπολης.

Πώς ξεκίνησαν όλα

Οι πρώτες καταγγελίες σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη ήρθαν στις 4 Φεβρουαρίου, όταν  τρεις ηθοποιοί, η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, the Πηνελόπη Αναστασοπούλου and the Λένα Δροσάκη κατέθεσαν καταγγελία σε βάρος του, στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Οι καταγγελίες αφορούσαν σε ασελγείς πράξεις, λεκτική βία και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας επί και εκτός σκηνής και με αυτή ζητείτο η διαγραφή του Πέτρου Φιλιππίδη from Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, γεγονός που πράγματι συνέβη λίγο καιρό μετά.

Παρά το γεγονός όμως ότι οι καταγγελίες αυτές δεν οδήγησαν σε άσκηση διώξεων σε βάρος του γνωστού ηθοποιού – είχαν παραγραφεί άλλωστε- οδήγησαν και άλλες γυναίκες να προχωρήσουν σε ανάλογες καταγγελίες στις αρμόδιες αρχές.

Η εισαγγελική έρευνα

Πράγματι, στα πλαίσια της prosecutorial investigation που ξεκίνησε μετά το ξέσπασμα του κινήματος #meToo, υπήρξαν τρεις καταγγελίες σε βάρος του ηθοποιού από γυναίκες που εξιστόρησαν αναλυτικά τα όσα είχαν βιώσει.

Ο βιασμός που αποδίδεται στον καλλιτέχνη από την συνάδελφο του, φέρεται να έχει τελεστεί το 2008 ενώ οι δύο απόπειρες, σύμφωνα με τις καταγγελίες, τελέστηκαν το 2010 και το 2014, με τις καταγγέλλουσες να υποστηρίζουν πως ήρθαν αντιμέτωπες με βίαιες πράξεις του ελεγχόμενου ενώ βρέθηκαν μαζί του για επαγγελματικούς λόγους.

Στις δύο καταγγελίες που αφορούν απόπειρα βιασμού, ο ηθοποιός φέρεται να εμφανίζει παρόμοια τακτική έναντι των δύο συναδέλφων του, οι οποίες αναφέρουν πως όταν παρά την βία που τους άσκησε δεν πέτυχε τον στόχο του, εμφανίζεται να τις απειλούσε με επαγγελματικό αποκλεισμό τους.

«Δεν είναι δυνατόν»

Ο ηθοποιός φαίνεται πάντως πως εξεπλάγη από την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκιση. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό STAR φέρεται να είπε ότι «δεν το πιστεύω, δεν το περίμενα αυτό που κάνατε, δεν είναι δυνατόν».

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

About the reopening of the Livadi Stadium and the surrounding area

In our effort to reopen the football field but...
00:01:29

Trump announces disclosure of «important» documents on UFOs

«We found many, very interesting documents, I must say, and...

All Together: What is being installed next to our homes? Questions about pumping stations

Under the microscope of the municipal faction «All Together, Kythera -...

Hania.News of «our» George Georgakis celebrates ten years

Today (18 April 2026) is an important day for the...

The tender for the four-year barren lines in the ferry sector is in the final stretch

The tender for the four-year contracts is now on track for implementation...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img