Τρί, 17 Φεβ 2026
14.5 C
Kythera

From Chania to Heraklion for appendicitis in 2025!

Αγανάκτηση γονέων για την κατάντια του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων

Αποδέκτης πολλών μηνυμάτων αγανάκτησης από γονείς στα Χανιά για τον τρόπο που διαχειρίζονται τα παιδοχειρουργικά περιστατικά στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, έχει γίνει τις τελευταίες μέρες στο zarpanews.gr. 

Σύμφωνα με μαρτυρία συγγενικού προσώπου, χθες Παρασκευή, «αγοράκι 6 ετών με συμπτώματα γαστρεντεριτιδας και πυρετό πήγε στο νοσοκομείο Χανίων και μετά από εξετάσεις οι γιατροί είδαν ότι πρόκειται για σκωληκοειδίτιδα. Δεν υπήρχε παιδοχειρουργος και το έστειλαν εσπευσμένα στο Ηράκλειο με ασθενοφόρο» με την καταγγέλουσα να παρατηρεί ότι «η έλλειψη ιατρικού προσωπικού έβαλε σε κίνδυνο την ζωή ενός παιδιού.»

Σε άλλη μαρτυρία, μητέρα αναφέρει ότι 12, 5 ετών παιδί που χρειάστηκε νοσηλεία, το ανέλαβε γενικός χειρουργός.

Ενώ ακόμα πιο σοκαριστική είναι η μαρτυρία άλλης μητέρας, σύμφωνα με την οποία έγινε δύο φορές λάθος διάγνωση μέχρι τελικά να εξεταστεί το παιδί από ειδικευμένο γιατρό και να εισαχθεί επειγόντως για επέμβαση.

Όπως προκύπτει, έχει διαμορφωθεί μια πάγια πρακτική, ακόμα και τα πιο συνήθη περιστατικά όπως η σκωληκοειδίτιδα να στέλνονται στο Ηράκλειο με διακομιδή με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Εν έτει 2025, το Νομαρχιακό Γενικό Νοσοκομείο Χανίων που εφημερεύει 7 ημέρες την εβδομάδα και 365 μέρες τον χρόνο, αδυνατεί να λειτουργήσει ένα παιδοχειρουργικό τμήμα ενώ και η χειρουργική κλινική είναι στα όρια της κατάρρευσης, διαμορφώντας μια συνθήκη που εύλογα προβληματίζει τους πολίτες.

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

Όταν ταξιδεύαμε από τα Κύθηρα στη Σμύρνη με ατμόπλοιο

Η πρόσφατη συμφωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν για την ακτοπλοϊκή σύνδεση...

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 2,5% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα

Οπληθωρισμός στην Ελλάδα σημείωσε αύξηση 2,5% τον Ιανουάριο φέτος,...

Καιρός – Νέο έκτακτο δελτίο: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ώρες

Επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου καιρού της ΕΜΥ, σχετικά με...
00:00:28

Βαρύ πένθος για τον Παναγιώτη Στάθη – «Πριν βγούμε στον αέρα έμαθα ότι έχασα τη μητέρα μου»

Βαρύ πένθος για τον Παναγιώτη Στάθη καθώς πέθανε η μητέρα του. O παρουσιαστής...

Πέθανε η ιστορικός Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ

Η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, εμβληματική μορφή της ελληνικής και ευρωπαϊκής...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img