82 dead from earthquake in China – Rain hinders search efforts

Ο απολογισμός του ισχυρού σεισμού, που έπληξε στην αρχή της εβδομάδας τη νοτιοδυτική Κίνα, αυξήθηκε περαιτέρω σήμερα στους 82 νεκρούς, ενώ η βροχή και ο κίνδυνος κατολισθήσεων λάσπης δυσχεραίνουν το έργο των διασωστών.

Σεισμός μεγέθους 6,6 βαθμών, σύμφωνα με το ινστιτούτο γεωλογικών μελετών των ΗΠΑ (USGS) έπληξε τη Δευτέρα το αγροτικό καντόνι του Λουντίνγκ στην ορεινή επαρχία Σετσουάν.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, που ανακοινώθηκε σήμερα από την κρατική τηλεόραση CCTV, 46 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην αυτόνομη θιβετανική περιφέρεια του Γκάρζε, όπου βρίσκεται το επίκεντρο, και 36 στο γειτονικό καντόνι Σιμιάν.

Περισσότεροι από 270 είναι οι τραυματίες και 35 οι αγνοούμενοι, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες προβλέπουν βροχοπτώσεις για σήμερα και αύριο στην περιοχή με μερικές τοπικές καταιγίδες.

«Οι βροχοπτώσεις αυτές υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσουν κατολισθήσεις», προειδοποίησαν.

Περισσότεροι από 10.000 διασώστες -στρατιωτικοί, παραστρατιωτικοί και πυροσβέστες- συμμετέχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης, καθώς και για την πρόληψη ενδεχόμενων κατολισθήσεων λάσπης.

Περισσότεροι από 22.000 άνθρωποι έχουν μέχρι στιγμής απομακρυνθεί από την περιοχή και οδηγηθεί σε 124 προσωρινά καταφύγια, σύμφωνα με την εφημερίδα Λαϊκή Ημερησία.

Εξάλλου τα περίπου 1.800 σχολεία της περιοχής λειτούργησαν και πάλι κανονικά χθες, Τετάρτη.

Τη Δευτέρα, τη στιγμή του σεισμού, χρειάστηκε να απομακρυνθούν περισσότεροι από 21.000 μαθητές και μέλη του προσωπικού στο καντόνι Σιμιάν, σύμφωνα με την εφημερίδα αναφοράς του κυβερνώντος Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος.

Εκατοντάδες χιλιόμετρα ηλεκτρικών καλωδίων και καλωδίων οπτικών ινών υπέστησαν ζημιές από το σεισμό. Οι επικοινωνίες στις πληγείσες ζώνες έχουν ωστόσο σήμερα «ουσιαστικά αποκατασταθεί», σύμφωνα με την Ημερησία της Νεολαίας της Κίνας.

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

Έφυγε από τη ζωή η Μαρινέλλα

Σε ηλικία 87 ετών έφυγε από τη ζωή η...

Περί της αύξησης του Κατώτατου Μισθού

Μεγάλη επικοινωνιακή καταιγίδα για την μεικτή αύξηση του 4,5%...

Εργαστήριο site-specific performance & artist residency στη λίμνη Καϊάφα

Ένα ξεχωριστό τετραήμερο εργαστήριο καλλιτεχνικής έρευνας και πρακτικής, με...
00:00:00

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Με ομιλίες Παπανδρέου και Βενιζέλου η 2η μέρα – Το πρόγραμμα εργασιών

Στη δεύτερη μέρα του 4ου Τακτικού Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ,...

Ιερα Μητρόπολη Κυθήρων: Σύναξη της Σχολής Γονέων και Κηδεμόνων

Τό Σάββατον 28 Μαρτίου 2026 στό Πνευματικό Κέντρο Ποταμοῦ καί τήν Κυριακή 29 Μαρτίου 2026 στό Λεοντσίνειο Πνευματικό Κέντρο...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img