charchalakis

Απορριφθείσα θεωρείται πλέον η προσφυγή των δημοτικών συμβούλων όλης της αντιπολίτευσης, αφού δεν απεφάνθη η διεύθυνση διοίκησης (κος Σπυρίδων Κοκκινάκης) της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Λειτουργίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.

Το Νοέμβριο του 2020 οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης είχαν επιτεθεί στον Δήμαρχο Κυθήρων κο Χαρχαλάκη καταλογίζοντάς του αντιδημοκρατικές και αντιθεσμικές ενέργειες. Πιο συγκεκριμένα είχαν αναφέρει ότι ο δήμαρχος κατήργησε τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και άλλαξε τη διαδικασία λειτουργίας του σώματος.

Τo περιεχόμενο της προσφυγής είχε αποκαλύψει το Kythera.News, την Τρίτη, 01/12/20. Η αντιπολίτευση προσέφυγε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ζητώντας την ανάκληση του εγγράφου από 28/09/20 και της με αρ. 77/2020 απόφασης, με το οποίο ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ενημέρωνε για σύγκληση του Δ.Σ. την 02/10/20 μέσω «τηλεδιάσκεψης», την οποία η αντιπολίτευση θεωρεί «παράτυπη» και εκτός διαδικασιών που προβλέπονται από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Η διεύθυνση διοίκησης δεν αποφάνθηκε επί της προσφυγής, πράγμα που σημαίνει ότι απορρίπτεται σιωπηρώς, βάσει των διατάξεων του άρθρου 227 παρ.5 του ν.358/2010 εφόσον δεν απάντησε εντός δύο μηνών.

Η αντίδραση Χαρχαλάκη

Σε δήλωση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook προέβη αμέσως ο δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης ο οποίος πανηγύρισε την απόρριψη, εμμένοντας στην υπεράσπιση της τηλεδιάσκεψης με e-mail. Ερωτηματικό όμως παραμένει το γιατί μετά την προσφυγή αυτή ουδέποτε ο πρόεδρος ή ο δήμαρχος επανέλαβαν την ίδια διαδικασία με τα e-mail. Για άλλη μια φορά υποστήριξε τον πρόεδρο του Δ.Σ κο Μανώλη Στάθη και επεκτάθηκε με κατηγορίες κατά του κου Παναγιώτη Αλεβιζόπουλου, χωρίς να τον ονοματίζει, και κατά της στάσης που κράτησε η αντιπολίτευση για την ανάρμοστη συμπεριφορά του να απέχει από τα δημοτικά συβούλια από την ημέρα της εκλογής του έως την παραίτησή του.

Ακολουθεί η δήλωση του δημάρχου:

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Με απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Σπυρίδωνα Κοκκινάκη, ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ η από 16-10-2020 προσφυγή του συνόλου των δημοτικών συμβούλων της Αντιπολίτευσης στο Δήμο Κυθήρων, αναφορικά με τον τρόπο συνεδρίασης των Δημοτικών Συμβουλίων. Συγκεκριμένα, οι 8 δημοτικοί σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης ζήτησαν την ακύρωση των αποφάσεων που λήφθηκαν μέσω ανταλλαγής email σε πραγματικό χρόνο, δηλαδή με τηλεδιάσκεψη.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν εξέτασε την προσφυγή εντός των 2 μηνών που προβλέπει ο Νόμος, προφανώς λόγω της αβασιμότητας αυτής, και έτσι η προσφυγή θεωρείται ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙΣΑ σύμφωνα με το άρθρο 227 παρ. 5 του Ν.3852/2010.

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι ακόμα και σήμερα, δεκάδες συλλογικά όργανα της Αυτοδιοίκησης συνεδριάζουν νομιμότατα μέσω email λόγω της πανδημίας. Ανάμεσά τους και η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής, του μεγαλύτερου δηλαδή φορέα Αυτοδιοίκησης της Χώρας, χωρίς κανένας να διανοηθεί να ζητήσει την ακύρωση των σχετικών αποφάσεων, ούτε καν οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης στα όργανα αυτά, που συμμετέχουν κανονικά στις διαδικασίες έστω και αν οι συνεδριάσεις διενεργούνται μέσω email.

Όσοι έσπευσαν με περισσή σιγουριά – αιρετοί και μη – να κατηγορήσουν δημοσίως τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Μανώλη Στάθη για έλλειψη σεβασμού στις δημοκρατικές διαδικασίες του οφείλουν τουλάχιστον μια δημόσια συγνώμη. Εξάλλου η πορεία του κ. Στάθη στο Δήμο επί σειρά ετών δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης των δημοκρατικών του ευαισθησιών. Αντίστοιχη ευαισθησία θα έπρεπε να δείξουν και στην μοναδική στα χρονικά λειτουργίας του Δήμου περίπτωση δημοτικού συμβούλου που δεν παρέστη σε καμία συνεδρίαση του Δ.Σ. μετά την ορκωμοσία του, παρά τον τεράστιο αγώνα που έκανε για να εκλεγεί, παραπλανώντας ουσιωδώς τους πολίτες. Ο νοών νοείτω…

Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει απρόσκοπτα το έργο της έχοντας στο πλευρό της την μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών.
Καλό Μήνα!!!

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

seventeen − eight =