outdoor-activities

Στα Κύθηρα μύρισε καλοκαίρι και, ως είθισται, η επικαιρότητα στο νησί άρχισε να περιστρέφεται γύρω από τις δραστηριότητες της εποχής και την υλοποίηση του σχεδιασμού για μια καλή και αποδοτική σεζόν.

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν… στο θέρος

Φυσικά, προκειμένου οι δρόμοι να οδηγήσουν οπουδήποτε, χρειάζεται, πρωτίστως να «απελευθερωθούν». Να γίνουν προσβάσιμοι, προτού καταστούν πλοηγήσιμοι. Τούτο συνέβη με την πρόσβαση στο Σπαραγαρίο, που κατέστη εφικτή χάρη στις συντονισμένες ενέργειες της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας.

Την ίδια ώρα, το Δίκτυο Συνεργασίας Δήμων Π.Ε. Νήσων Αττικής ενέκρινε χρηματοδότηση για το «Δίκτυο Ποδηλατικών Διαδρομών στα Κύθηρα». Από την μεριά τους, οι επαγγελματίες των υπαίθριων τουριστικών δραστηριοτήτων του νησιού, συστήνονταν στο ευρύ κοινό, μέσω διοργάνωσης ενός πενθήμερου γεμάτου με κάθε λογής ενεργητική εντρύφηση σε θερινά events αδρεναλίνης. Canyoning, via ferrata, jeep safari, sea kayak, hiking, abseiling, climbing, e-biking, scuba diving, απ’ όλα είχε το μενού.

Το κερασάκι στην τούρτα, θα έβαζε η βράβευση του νησιού με την πράσινη σημαία από το «Παγκόσμιο Δίκτυο Μονοπατιών» ενώ για επιδόρπιο, ο περίφημος Τάσος Δούσης και οι «Εικόνες», συμπεριλάμβαναν τα Κύθηρα στους must προορισμούς για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Τα Κύθηρα είναι πάνω από όλα οι άνθρωποί τους

Η ιστορία, μπορεί να γράφεται σε χρόνο ενεστώτα, εξιστορείται όμως, πάντα σε χρόνο παρελθοντικό. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι. Κι επειδή, εμείς, εδώ στο Kythera.News τυγχάνει να πιστεύουμε πως η καλύτερη εγχώριος περιουσία του νησιού είναι οι άνθρωποί του, ο ιστότοπος είχε την χαρά και την τιμή να εγκαινιάσει την στήλη «Ήρωες της Καθημερινότητας», με την συνέντευξη ενός ζωντανού θρύλου του τόπου, του Θεόφιλου.

Έργα, δράσεις, αντιδράσεις

Πλούσια η ειδησεογραφία τον Ιούνιο σε έργα ανάπτυξης για τα Κύθηρα. Το πιο σημαντικό, ίσως από αυτά, αφορούσε στην προκήρυξη του συνοπτικού διαγωνισμού για την «Κατασκευή και λειτουργία μονάδων αφαλάτωσης στους οικισμούς Αγία Πελαγία και Διακόφτι». Εξίσου σημαντικό, το γεγονός ότι το master plan για την διαχείριση των υγρών λυμάτων, έφτανε, επιτέλους, στην ολοκλήρωσή του.

Τον Ιούνιο στα Κύθηρα, λάμβανε χώρα η πιλοτική εγκατάσταση ειδικών κάδων ανακύκλωσης σπιτικού τηγανέλαιου σε επιλεγμένα σημεία, την ώρα που η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης ανακοίνωνε τις ημερομηνίες των φετινών της δράσεων στο νησί. Σε διαδικτυακή παρουσίαση των νέων εργαλείων «ευφυούς γεωργίας, προέβαινε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, μέσω του προγράμματος Terra Kytheria. Τέλος, στις 21 του μηνός ξεκίνησε η λειτουργία των γραφείων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στον Ποταμό.

Την ίδια ώρα, παρατηρούνταν συστράτευση φορέων όπως το Κ.Ι.Π.Α. και η Dynamo Kythira με ενεργούς πολίτες, κατά της επαπειλούμενης άναρχης εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο νησί, ενώ το Kythera.News κάλυψε μέρος της ενημερωτικής καμπάνιας φορέων για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών που πραγματοποιήθηκε στο νησί μεταξύ 9 και 13 του μηνός.

Ημερολόγιο πανδημίας

Σχετική νηνεμία επικράτησε στο μέτωπο του κορονοϊού για τον μήνα Ιούνιο στα Κύθηρα. Ξεχωρίσαμε μόνο την ένταξη του μονοδοσικού εμβολίου στο οπλοστάσιο της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού κατά της νόσου covid-19.

Αντικειμενικές αξίες και σινεμά

Στα υπόλοιπα νέα, ξεχωρίζουμε την ένταξη των Κυθήρων στο σύστημα αντικειμενικών αξιών, ενώ, ήταν η σειρά του Μανώλη Δαπόντε να καταθέσει τις δικές του εμπειρίες από την συμμετοχή του στις κινηματογραφικές ομάδες του νησιού υπό τον Γιώργο Διδυμιώτη.

 

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

four × 1 =