tasos-dousis-kythira

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος πλησιάζει και ο πολυταξιδεμένος με τις «Εικόνες», Τάσος Δούσης, επιλέγει και προτείνει αγαπημένους προορισμούς εντός της χώρας που θα σας μείνουν αξέχαστοι. Μεταξύ αυτών και τα Κύθηρα, για τα οποία γράφει:

«Ανακαλύψτε τα Κύθηρα! Ένα πανέμορφο νησί στη σκιά πολλών άλλων ελληνικών, που όμως ήρθε η ώρα να το βάλουμε στην ταξιδιωτική μας ατζέντα! Μόλις 45 λεπτά από την Αθήνα με το αεροπλάνο, μπορείτε να βρεθείτε στο Τσιρίγο -όπως είναι η παλαιά ενετική ονομασία των Κυθήρων- όπου στο πέρασμά τους οι προϊστορικοί, οι ρωμαϊκοί, οι μεσαιωνικοί και οι βυζαντινοί χρόνοι, καθώς και η ενετοκρατία και η αγγλοκρατία άφησαν τα χνάρια τους παντού στο νησί.

Στα Κύθηρα θα βρείτε κάστρα, καταρράκτες μέσα στη φύση, νερόμυλους, έναν φάρο 25 μέτρων στο βορειότερο ακρωτήρι του νησιού, σπήλαια, φαράγγια με πανέμορφα μονοπάτια και με κρυφές λαξευμένες στους βράχους εκκλησίες, θαλάσσιες σπηλιές. Το δεύτερο μεγαλύτερο ιστορικό αρχείο (μετά της Κέρκυρας), το ναυάγιο του Έλγιν αλλά και οι πανέμορφες παραλίες χωρίς τα πλήθη, οι πεντανόστιμες τοπικές λιχουδιές θα σας μαγέψουν. Όλα σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε!

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

20 − ten =