Κατά τη διάρκεια της ανασκαφής στη θέση Άγιος Γεώργιος στο Βουνό Κυθήρων, μαζί με τα σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα της μινωικής εποχής, ήλθε στο φως μεγάλος αριθμός ευρημάτων της βυζαντινής και πρώιμης ενετικής περιόδου. Πολλοί λόγοι θα δικαιολογούσαν τη δημοσίευσή τους παράλληλα με τα προϊστορικά ευρήματα· η σπουδαιότητα τής θέσης και ή έλλειψη δημοσίευσης παρόμοιου υλικού από το νησί είναι δύο από αυτούς. Όμως, το ενδιαφέρον για τη διαχρονική ιστορία του τόπου και συγχρόνως, η ανησυχία του να αποδώσει στην επιστημονική κοινότητα όλες τις πληροφορίες που αφορούν σε αυτή τη σημαντική θέση του Αιγαίου
ήταν, κυρίως, οι αιτίες πού ώθησαν τον ανασκαφέα στην απόφαση της επιστημονικής μελέτης και δημοσίευσης του συνόλου των ευρημάτων.

Βιογραφικό Ναταλίας Πούλου

Η Ναταλία Πούλου, γεννήθηκε στον Πειραιά, είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά. Πτυχίο Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μεταπτυχιακό ( D.E.A.) και διδακτορικό δίπλωμα (Doctorat nouveau regime) του Πανεπιστημίου Paris I Pantheon – Sorbonne. Έκτακτη αρχαιολόγος στην Β’ ΕΠΚΑ. Δίδαξε Βυζαντινή Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης κατά τα έτη 1995 και 1996 και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ιδίου πανεπιστημίου κατά τα έτη 1999 και 2000. Eίναι Επίκουρη καθηγήτρια Βυζαντινής Αρχαιολογίας στον Τομέα Αρχαιολογίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μέλος της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, της Association Internationale pour l’ Etude des Ceramiques Medievales Mediterraneennes (AIECM 2) και του ελληνικού τμήματος του ICOM.

Πλήρες Βιογραφικό Σημείωμα

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

eleven + five =