apolymansi-aerodromio

Σε ανακοίνωση προέβη ο Αερολιμενάρχης, κ. Αντώνιος Παπαδόπουλος, γνωστοποιώντας την ύπαρξη επιβεβαιωμένου κρούσματος της covid-19 σε υπάλληλο που υπηρετεί στον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου Κυθήρων. Κατόπιν τούτου, και εφαρμόζοντας το υγειονομικό πρωτόκολλο, ο κ. Παπαδόπουλος προχώρησε σε κλείσιμο του αεροδρομίου, από τις 19:30 της 24ης Ιανουαρίου μέχρι και τις 19:30 της 25ης Ιανουαρίου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί απολύμανση στους χώρους του κτηρίου.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση.

«Καλησπέρα σε όλους

Η πανδημία δεν κάνει διακρίσεις. Την Δευτέρα 24-1-2022 διαπιστώθηκε ότι ο συνάδελφος που υπηρετεί στον Πύργο Ελέγχου του Αεροδρομίου (Π.Ε.Α.) ήταν θετικός στον Covid 19.

Με εντολή του Διοικητού του Γενικού Νοσοκομείου Κυθήρων κ. Γ. Μεγαλοκονόμου, έγινε επανέλεγχος στο νοσοκομείο και επιβεβαιώθηκε η θετικότητα του κρούσματος. Ο συνάδελφος απομονώθηκε για το προβλεπόμενο χρονικό διάστημα και θα επιστρέψει στην υπηρεσία του μετά από έλεγχο με μοριακό test.

Ο αερολιμένας εφαρμόζοντας το υγειονομικό πρωτόκολλο της Υπηρεσίας μας (Υ.Π.Α.), μετά την διαπίστωση του κρούσματος, έκλεισε από τις 19:30 της 24ης Ιανουαρίου μέχρι και τις 19:30 της 25ης Ιανουαρίου. Ευτυχώς το κλείσιμο του Αεροδρομίου συνέπεσε, με την ακύρωση της πτήσης της Δευτέρας, λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών και την Τρίτη λόγω της μη ύπαρξης πτήσης, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει καμία επίπτωση στην διακίνηση των επιβατών.

Από σήμερα Τετάρτη 26η Ιανουαρίου 2022 το Αεροδρόμιο λειτουργεί κανονικά. Για την ασφαλή λειτουργία του, προηγήθηκε σχολαστική απολύμανση, χρησιμοποιώντας την μία εκ των δύο απολυμάνσεων, που είχε προβλέψει να κρατήσει από αυτές της χρήσης του 2020, ο πρώην Αερολιμενάρχης κ. Σ. Παϊζάνος, για την περίπτωση πιθανής εμφάνισης κρούσματος. Την απολύμανση πραγματοποίησε με μεγάλη προθυμία και εθελοντικά, ο Κυθήριος κ. Γ. Καρύδης, εκπαιδευμένος στην εφαρμογή με νεφελοποιητή, συμβάλλοντας στην ασφαλή λειτουργία του Αερολιμένα. Η απρόσκοπτη λειτουργία του Αεροδρομίου οφείλεται και στην επιστροφή του συναδέλφου κ. Σ. Καλτουρμίδη, ο οποίος παρότι είχε αποχωρήσει την Κυριακή 23η Ιανουαρίου 2022, λόγω λήξης της απόσπασής του, επέστρεψε και μάλιστα με δικά του έξοδα για να αναλάβει άμεσα υπηρεσία στον Π.Ε.Α. του Αεροδρομίου.

Με εκτίμηση

Αντώνιος Α. Παπαδόπουλος

Α ε ρ ο λ ι μ ε ν ά ρ χ η ς»

aerodromio-logo

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

eight + 13 =