Η 14χρονη Ραφαηλία, εξαφανίστηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στις 24 Αυγούστου. Έκτοτε, έχει επικοινωνήσει με τους δικούς της μία φορά μέσω τηλεφώνου, σε επικοινωνία που διάρκεσε λίγα δευτερόλεπτα, προτού διακοπεί απότομα.

Σύμφωνα με τον θείο του κοριτσιού, ήταν εις γνώση της οικογένειας ότι η Ραφαηλία διατηρούσε σχέση με 21χρονο, με τον οποίο είχε χωρίσει πρόσφατα, όπως είχε μάλιστα αναφέρει στους δικούς της. Ο ίδιος ο θείος της ανήλικης, Αθανάσιος Ελευθεριάδης, δήλωσε στην τηλεόραση του OPEN και στην εκπομπή “ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ”, πως κατόρθωσε να επικοινωνήσει μέσω τρίτων (“μέσω φίλου”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά) με την Ραφαηλία την περασμένη Τετάρτη, δίχως να διευκρινίσει ποιο τηλέφωνο κάλεσε και σε ποιον ανήκει. Η συνομιλία διάρκεσε μόνο λίγα δευτερόλεπτα, χρόνος στον οποίο η μικρή “πρόλαβε” να πει πως είναι καλά, προτού η γραμμή πέσει απότομα. Αυτή η έστω μικρής διάρκειας συνομιλία όμως, δεν αποδεικνύει ότι η μικρή λείπει με την θέλησή της, σύμφωνα με την δικηγόρο της οικογένειας, Μαρίνα Παυλίδου. Για την ίδια μάλιστα, η 14χρονη Ραφαηλία έχει πέσει θύμα αρπαγής.

Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της 24ης Αυγούστου, όταν το κορίτσι βρισκόταν στο σπίτι με την γιαγιά του και κάποια στιγμή ζήτησε  χρήματα για να αγοράσει κάτι να φάει. Εκείνη ανταποκρίθηκε και προέτρεψε την εγγονή της να την περιμένει στην είσοδο του σπιτιού, μιας και η μικρή προηγήθηκε παίρνοντας το ασανσέρ ενώ εκείνη έχασε χρόνο στις σκάλες. Βγαίνοντας όμως στον δρόμο, διαπίστωσε ότι η Ραφαηλία δεν ήταν εκεί να την περιμένει. Αμέσως, η οικογένεια δήλωσε την εξαφάνιση στην αστυνομία και παράλληλα ειδοποίησε φίλους και συγγενείς.

Το πρόβλημα για την δικηγόρο της οικογένειας, έγκειται στο γεγονός ότι τα όρια μεταξύ πλημμελήματος και κακουργήματος που έχει θέσει ο νόμος για τις περιπτώσεις “αρπαγής ανηλίκου και προσβολής της ηθικής του”, είναι πολύ χαμηλά, στα 14 έτη, κάτι που δυσχεραίνει το έργο χειρισμού της υπόθεσης. Εξέφρασε δε την πεποίθηση, ότι ο φερόμενος ως δράστης, δεν έχει πάρει το κορίτσι “για να κάνουν παρέα”, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

2 − 1 =