kyvernitikos ekprosopos nea dimokratia

Στο φλέγον θέμα της οικονομίας, σε συνάρτηση με την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Ο κύριος Πέτσας έκανε λόγο για “την μεγαλύτερη οικονομική κρίση, εδώ και 70 χρόνια”, με πρώτη παράπλευρη απώλεια του ιού παγκοσμίως, τον τουρισμό.

Αναφερόμενος στην κρίση που πλήττει την χώρα μας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, όπως αυτά προκύπτουν για το δεύτερο τρίμηνο του 2020, η ύφεση στην Ελλάδα για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, κυμαίνεται στον μέσο όρο των χωρών της Ευρωζώνης.

Παράλληλα, έκανε λόγο για τους δύσκολους μήνες που έρχονται και τις εφεδρείες με τις οποίες η Κυβέρνηση θα ριχτεί στην μάχη για την στήριξη των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών “που υφίστανται τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας”. Αυτές οι εφεδρείες, εκφέρονται με σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στην Βουλή και προβλέπουν μεταξύ άλλων:

  •  Επέκταση της  υποχρεωτικής μείωσης ενοικίων σε συγκεκριμένους κλάδους για ένα μήνα.
  •  Επέκταση της δυνατότητας αναστολής συμβάσεων εργασίας και για τον Οκτώβριο, καθώς και της εφαρμογής  του προγράμματος «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» μέχρι τέλος του έτους.
  • Ειδική πρόνοια για τους εποχικά εργαζόμενους.
  • Σχέδιο για τρίτο κύκλο επιστρεπτέας προκαταβολής πάνω από 1 δισ. ευρώ, που θα καλύπτει ακόμα και επιχειρήσεις χωρίς ταμειακή μηχανή.

Το σχέδιο των μέτρων στήριξης, θα ανακοινωθεί από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020 και εντάσσεται σε ένα  γενικότερο πλαίσιο που προβλέπει αύξηση του τακτικού προϋπολογισμού κατά 6 δισ. ευρώ.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

14 − 3 =