george stratigos

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Δημάρχου Ευστράτιου Χαραχλάκη Γιώργος Στρατηγός τοποθετείται σχετικά με όσα αναφέρονται στο δελτίο Τύπου της παράταξης της ελάσσονος αντιπολίτευσης «Κύθηρα – Αντικύθηρα, Μένουμε Εδώ». Διαβάστε όσα έγραψε με ανάρτησή του στο Facebook.

«Με ενδιαφέρον διάβασα την ανακοίνωση της παράταξης Κύθηρα – Αντικύθηρα, Μένουμε Εδώ. Σε πρώτη ανάγνωση, διακρίνω την ερμηνεία σας, σύμφωνα με την οποία το άρθρο που ανήρτησε ο Δήμαρχος αποτελούσε μια μομφή προς τους επαγγελματίες του νησιού. Η δική μου ερμηνεία, παρόλα αυτά, είναι πως στόχος του Δημάρχου ήταν να τονίσει πως ολιγωρίες της τοπικής αυτοδιοίκησης δύνανται να λειτουργήσουν ανασταλτικά, ως προς τις προσπάθειες όσων οραματίζονται και εργάζονται αδιάκοπα για ένα καλύτερο μέλλον, οδηγώντας τους, εν τέλει, σε πρακτικές καταστροφικές για τον τόπο αλλά και τις επιχειρήσεις τους. Ποια είναι η σωστή και ποια η λάθος ερμηνεία, μέλλει να φανεί. Όπως, βέβαια, και το αν η παρέμβασή μου καθίσταται «μπάλωμα».

Σε δεύτερη ανάγνωση, διερωτάται η παράταξη κατά πόσο έχω πραγματική εικόνα των πραγμάτων. Εφόσον έχω, σύμφωνα με την παράταξη πρέπει η εικόνα αυτή να είναι αρνητική, άρα συνεπώς και η συστράτευσή μου με τον κύριο Χαρχαλάκη κρίνεται ως προβληματική. Με εύσχημο τρόπο, λοιπόν, τίθεται το ζήτημα πως, είτε δεν έχω ιδέα για τι μιλάω, ή η απόφασή μου είναι υποκινούμενη από διαφορετικούς λόγους. Κορώνα κερδίσεις, γράμματα χάνω. Αγνοείται, όμως, η περίπτωση να έχει διακρίνει κάποιος τις ευκαιρίες που παρέχουν εξωγενείς παράγοντες, όπως η ανέλιξη της Ελλάδας στο διεθνές τουριστικό περιβάλλον, η ύπαρξη νέων χρηματοδοτικών εργαλείων επικεντρωμένα στην ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος, η δημιουργία νέων φορέων με έμφαση στον τουρισμό από επαγγελματίες του νησιού και, άρα, εν δυνάμει συμμετέχοντες στην προσπάθεια αυτή. Οι δυναμικές αυτές, σε συνδυασμό με τα δρομολογούμενα έργα υποδομής, αποτελούν τους λόγους για τους οποίους πιστεύω ακράδαντα πως τα επόμενα 5 χρόνια θα φανούν καταλυτικά για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού.

Προτιμώντας να εκλάβω τη συμβουλή της παράταξης, περί καλύτερου ψαξίματος του θέματος, ως ειλικρινή και όχι ως βιαστικό «πατρονάρισμα», αυτό που θα ήθελα να απαντήσω, είναι πως με χαρά μπορώ, αλλά και επιθυμώ, να ακούσω και σίγουρα να μελετήσω σε βάθος και τις δικές τους ιδέες και απόψεις. Άλλωστε, όπως θέλω να πιστεύω, για το καλό του τόπου ενδιαφερόμαστε όλοι».

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

18 − 2 =