menoume-edo

Η παράταξη της ελάσσονος αντιπολίτευσης «Κύθηρα – Αντικύθηρα, Μένουμε Εδώ» τοποθετείται σχετικά με τις αναρτήσεις Χαρχαλάκη – Στρατηγού στο facebook και το ζήτημα που θίγεται για την ακρίβεια στις επιχειρήσεις και την ποιότητα του τουρισμού. Διαβάστε το δελτίο Τύπου:

Και ξαφνικά, ο Τουρισμός!

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο απερχόμενος δήμαρχος κ. Χαρχαλάκης κατηγορεί τους καταστηματάρχες του νησιού για αντιεπαγγελματισμό. Είναι η γνωστή συνταγή της δημοτικής αρχής που εδώ και εννιά χρόνια κατηγορεί τους πάντες για τα πάντα ώστε να μπορεί μετά να λέει “σας τα ‘λεγα εγώ”. Τι έχει κάνει λοιπόν η δημοτική αρχή στο θέμα του τουρισμού; Τίποτα, είναι η απάντηση. Ποια από τις δεκάδες τεκμηριωμένες προτάσεις μας έχει υιοθετήσει ή έστω κουβεντιάσει; Καμία, είναι η απάντηση. Ίσως και αυτή η ανάρτηση από εμάς να μην είχε κάποιο νόημα αφού τίποτα δεν δείχνει να αλλάζει όσο κι αν φωνάζει η αντιπολίτευση. Όμως, η αφορμή για την αντίδρασή μας δόθηκε από ένα άλλο κείμενο που ήρθε να συμπληρώσει(;) ή να διορθώσει(;) τον απερχόμενο δήμαρχο, να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ή να αλλάξει την κουβέντα. Πρόκειται για τον νέο υποψήφιο κ. Στρατηγό που με ένα προσωπικό κείμενο έδειξε ότι έχει ένα γενικό όραμα περί τουρισμού και ανάπτυξης και ότι αυτό το όραμα είναι ένας από τους λόγους που συστρατεύεται με τη παράταξη του κ.Χαρχαλάκη. Μα πώς γίνεται; Αυτά τα δυο κύριε Στρατηγέ δεν συνδυάζονται. Όλα αυτά τα χρόνια που ισχυρίζεστε ότι μιλάτε με κατοίκους και επαγγελματίες και ψάχνετε λύσεις για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, θα είχατε καταλάβει ότι η δημοτική αρχή αδιαφορεί. Δεν ακούει προτάσεις, λοιδορεί τους επαγγελματίες, ξοδεύει τα χρήματα των Κυθηρίων άσκοπα ή τα μοιράζει στοχευμένα σε φίλους.

Δε θέλουμε να πιστέψουμε ότι με την παρέμβασή σας πάτε να μπαλώσετε τη γκάφα του κ. Χαρχαλάκη. Θα ήταν άδικο να σας χρεώσουμε κάτι τέτοιο στη μόλις δεύτερη ανακοίνωσή σας. Επιτρέψτε μας μια συμβουλή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχουμε το αλάθητο. Την επόμενη φορά, ψάξτε καλύτερα το θέμα σας.

“Μένουμε Εδώ”

Παρακάτω παραθέτουμε τις σχετικές αναρτήσεις.

Γιώργος Στρατηγός:

«Όλα τα νησιά, όπως η Ζάκυνθος, που γνώρισαν ραγδαία τουριστική ανάπτυξη, χωρίς την ύπαρξη βασικού σχεδίου σωστής εκμετάλλευσης, δυστυχώς καταλήγουν να παρέχουν υπηρεσίες κατώτερες αυτών που θα μπορούσαν να αποδώσουν οι προσπάθειες των επαγγελματιών. Υπηρεσίες δυσανάλογες και, αναμφίβολα κατώτερες, σε σύγκριση με την τιμή που καλούνται να πληρώσουν οι επισκέπτες. Στο σημείο αυτό, λοιπόν, πιστεύω πως προκύπτει η ανάγκη μιας συνδυασμένης προσπάθειας από φορείς όπως ο Δήμος, η Εγχώριος και οι Σύλλογοι Επαγγελματιών. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχω ακούσει την κυρία Elina Galanopoulou να παραπονιέται, δικαίως, για τις διακοπές νερού. Άλλα τόσα είναι και τα χρόνια που με την Kalliopi Karidi κουβεντιάζουμε για την ανάγκη εύρεσης μιας άμεσης λύσης για το αποχετευτικό του Μυλοποτάμου. Δεν αρκούν, όμως, μόνο τα έργα και οι υποδομές για την επίλυση των προβλημάτων αυτών. Χρειάζεται ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός, εστιασμένος στο είδος τουρισμού στο οποίο θέλουμε να απευθυνόμαστε. Πώς θα καταφέρουμε να αναδείξουμε την προστιθέμενη αξία των Κυθήρων και, επειδή μιλάμε για τους επαγγελματίες, πώς όλοι μαζί θα καταλήξουμε ισορροπημένα στο μέγιστο αποτέλεσμα, χωρίς να καταστεί το κόστος παραμονής του επισκέπτη, αλλά και του μόνιμου κατοίκου, απαγορευτικό; Αυτός είναι, ίσως, ο κύριος λόγος για τον οποίο αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά. Ο φόβος μου είναι, γνωρίζοντας παράλληλα ότι τον συμμερίζονται και πολλοί πολίτες του νησιού, πως η απουσία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου μπορεί εύκολα να καταστήσει το νησί έναν τουριστικό προορισμό με αποτυχημένα all inclusive, ακριβές υπηρεσίες και απαγορευτικό κόστος διαβίωσης για τον μόνιμο κάτοικό του. Αυτός ο εφιάλτης δε θέλει πολύ για να γίνει πραγματικότητα. Παραδείγματα υπάρχουν πολλά».

 

Ευστράτιος Χαρχαλάκης:

Αν κάποιοι οραματίζονται τέτοιου είδους “ανάπτυξη” και στα Κύθηρα, οφείλουν να μας το πουν…

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

10 − five =