Σε λειτουργία ετέθη πριν λίγες ημέρες ένας μικρός μετεωρολογικός σταθμός στις Αλεξανδράδες Κυθήρων. Πρόκειται για συσκευή πολύ προσιτής αξίας η οποία μπορεί να δίνει τις βασικές πληροφορίες για τον καιρό στην περιοχή. Πιο συγκεκριμένα η συσκευή έχει θερμόμετρο, υγρασιόμετρο, βαρόμετρο, βροχόμετρο και ανεμόμετρο. Παράληλλα διαθέτει πίνακα με ενσωματωμένους αισθητήρες θερμοκρασίας και υγρασίας για εσωτερικό χώρο κτιρίου. Η συσκευή έχει δυνατότητα σύνδεσης WiFi και έτσι είναι συνδεδεμένη σε ένα από τα μεγαλύτερα μετεωρολογικά δίκτυα παγκοσμίως, την Weather Underground.

πίνακας μετεωρολογικού σταθμού
Ο πίνακας του μετεωρολογικού σταθμού που μας δίνει πληροφορίες για τον καιρό που επικρατεί, αλλά και για τις συνθήκες του εσωτερικού χώρου.

Αυτή τη στιγμή στα Κύθηρα υπάρχουν πέντε μικροί μετεωρολογικοί σταθμοί που είναι συνδεδεμένοι στην Weather Underground και βρίσκονται στον Ποταμό, τα Λογοθετιάνικα, τις Αλεξανδράδες, τα Φριλιγκιάνικα και το Λιβάδι. Έτσι η υπηρεσία Weather Underground έχει τη δυνατότητα μέσω πέντε σταθμών να δίνει όσο το δυνατόν πληρέστερη πληροφόρηση μετεωρολογικών δεδομένων, άμεσα συγκρίσιμων και με δυνατότητα καταγραφής ιστορικού.

Αν και εσείς επιθυμείτε να εγκαταστήσετε ένα ιδιόκτητο smart μετεωρολογικό σταθμό είναι πολύ εύκολο. Μπορείτε αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στην Kappagram να σας ενημερώσουμε σχετικά με το τι χρειάζεστε και πώς θα τον εγκαταστήσετε.

Δείτε παρακάτω στον σύδεσμο τον καιρό όπως τον μεταδίδει τώρα ο σταθμός στο δίκτυο της Weather Underground:

https://www.wunderground.com/dashboard/pws/IKARVO1

 

 

 

 

 

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

17 − 14 =