Με το νέο lockdown επέστρεψε και το υποχρεωτικό «κούρεμα» στα ενοίκια.

Το μίσθωμα του Νοεμβρίου που θα πληρώσουν οι επιχειρήσεις που κατέβασαν ρολά με κρατική εντολή ή πλήττονται από την επέλαση της πανδημίας και εργαζόμενοι σε αναστολή για την κύρια κατοικία τους ή για τη φοιτητική κατοικία του παιδιού τους θα είναι μειωμένο κατά 40%. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα λάβουν το 60% των ενοικίων.

 

Η επέκταση της μείωσης ενοικίου 40% σε όλους τους πληττόμενους όλων των περιοχών της χώρας σημαίνει παραγκωνισμό των ρυθμίσεων για τις οικειοθελείς μειώσεις, αλλά και άμεση επιστροφή του 50% της μείωσης (αντί του 30% που ίσχυε ως τώρα), που δεν θα επιστρέφεται με φορολογικό συμψηφισμό, αλλά θα καταβάλλεται άμεσα στους δικαιούχους και θα πιστώνεται κατευθείαν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Σύμφωνα με την , με την κίνηση αυτή η κυβέρνηση αποδέχθηκε το βασικό αίτημα για επιστροφή του 50% των απωλειών κάθε ιδιοκτήτη, μέσω άμεσης επιδότησής του και όχι φορολογικού συμψηφισμού, ο οποίος για όσους συνεπείς φορολογούμενους μπόρεσαν να εξοφλήσουν τις φετινές φορολογικές τους υποχρεώσεις για να εξασφαλίσουν την έκπτωση του 2% θα ήταν χωρίς καμιά άμεση σημασία, αφού θα έπρεπε να περιμένουν τον Ιούλιο του 2021 για να αφαιρεθεί η επιστροφή από τις φορολογικές τους υποχρεώσεις της επόμενης πλέον χρονιάς.

Στους ιδιοκτήτες θα καταβληθεί το 50% της εισοδηματικής απώλειας που θα υποστούν εξαιτίας της μείωσης ενοικίου ή πιο απλά θα λάβουν ως επιδότηση το 20% του του ενοικίου του μηνός Νοεμβρίου.

Για παράδειγμα:

-Για μίσθωμα 300 ευρώ ο ιδιοκτήτης θα λάβει για τον μήνα Νοέμβριο ενοίκιο 180 ευρώ. Δηλαδή θα χάσει 120 ευρώ. Το 50% της απώλειας των 120 ευρώ, δηλαδή 60 ευρώ, θα πληρωθεί από το Δημόσιο.

-Για μίσθωμα 600 ευρώ ο ιδιοκτήτης θα λάβει για τον μήνα Νοέμβριο ενοίκιο 360 ευρώ. Δηλαδή θα χάσει 240 ευρώ. Το 50% της απώλειας των 240 ευρώ, δηλαδή 120 ευρώ, θα πληρωθεί από το Δημόσιο.

-Για ενοίκιο 1.000 ευρώ ο ιδιοκτήτης θα λάβει για τον μήνα Νοέμβριο ενοίκιο 600 ευρώ. Δηλαδή θα χάσει 400 ευρώ. Το 50% της απώλειας των 400 ευρώ, δηλαδή 200 ευρώ, θα πληρωθεί από το Δημόσιο.

-Για ενοίκιο 2.000 ευρώ ο ιδιοκτήτης θα λάβει για τον μήνα Νοέμβριο ενοίκιο μόλις 1.200 ευρώ. Δηλαδή θα χάσει 800 ευρώ. Το 50% της απώλειας των 800 ευρώ, δηλαδή 400 ευρώ, θα πληρωθεί από το Δημόσιο.

Προκειμένου να εισπράξει του ποσό της αποζημίωσης ο ιδιοκτήτης ακινήτου θα πρέπει να υποβάλει ηλεκτρονικά στο σύστημα  δήλωση απώλειας εισοδήματος (δήλωση Covid) για τον μήνα Νοέμβριο. Η θα καταβληθεί τον Δεκέμβριο με πίστωση στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει δηλώσει ο ίδιος στο Taxisnet.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ