κουκουλοφόρος, κουκούλα, δειλός, θρασύδειλος, ρουφιάνος

Το μεσημέρι του Σαββάτου έγινε γνωστό από τον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό AdelinFM, ότι οι αναγνώστες του blog http://adelinfm.blogspot.com/ από εδώ και στο εξής θα μπορούν να αναρτούν σχόλια μόνο επώνυμα σε ότι δημοσιεύεται σε αυτό. Σύμφωνα με το σταθμό είχαν προηγηθεί καταγγελίες αναγνωστών για άσεμνα και προσβλητικά σχόλια σε βάρος συμπατριωτών μας τα οποία ο ανώνυμος σχολιαστής αναρτούσε κάτω από συγκεκριμένες δημοσιεύσεις του blog τους τελευταίους μήνες.

Καταγγελία σχετική με το θέμα έγινε από αναγνώστη του blog του AdelinFM και στο Kythera.News. Όπως μας ανέφερε τα ανάρμοστα σχόλια είχαν στόχο το πρόσωπό του (το οποίο έχει πολιτική ιδιότητα στην τοπική αυτοδιοίκηση του νησιού), ενώ έφεραν διαφορετική υπογραφή κάθε φορά με χρήση κοινότυπων ονοματεπωνύμων κυθηραϊκής καταγωγής (Νίκος Καλλίγερος, Νίκος Στρατηγός, Κώστας Κασιμάτης κ.α). Μας ανέφερε επίσης ότι έχει προβεί σε καταγγελία στην Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αν ο συγκεκριμένος «κουκουλοφόρος» σχολιαστής ή οποιοσδήποτε σχολιαστής συμμετέχει με τρόπο αντιδεοντολογικό και σκοτεινό στο δημόσιο διάλογο, πιστεύοντας ότι η τεχνητή «ανωνυμία» θα τον προστατέψει, μάλλον αυταπατάται. Οι υπηρεσίες του ηλεκτρονικού εγκλήματος με υπερσύγχρονες τεχνολογίες μπορούν να εντοπίσουν τις I.P και το αναγνωριστικό οποιασδήποτε συσκευής χρησιμοποίησε (κινητό, υπολογιστή, tablet) και να του επιβάλουν τα δέοντα.

Το ζήτημα των ανώνυμων ηλεκτρονικών επιθέσεων έχει απασχολήσει αρκετές φορές τα Κύθηρα, και πρέπει τόσο οι τοπικοί θεσμοί όσο και η κοινωνία να δώσουν ένα τέλος στην θρασύδειλη δράση τέτοιων ατόμων. Το Kythera.News συγχαίρει τον κο Παναγιώτη Πολίτη για την απόφασή του να κλείσει τα ανώνυμα σχόλια από το blog του AdelinFM. Η δημοκρατία προβλέπει ότι η συμμετοχή των πολιτών στο δημόσιο διάλογο γίνεται απρόσκοπτα και ελεύθερα, αλλά με όνομα και επώνυμο. Κάθε άλλος τρόπος είναι τρομοκρατικός, ποινικά διώξιμος και κοινωνικά κατακριτέος. Το Kythera.News θα επανέλθει με νεότερα στοιχεία στο θέμα αυτό.

Η ανακοίνωση του σταθμού

“Αγαπητοί μας φίλοι σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα και στο εξής τα σχόλια στης αναρτήσεις του adelinfm.blogspot.com θα γίνονται ΜΟΝΟ ΕΠΩΝΥΜΑ για το λόγο του ότι δεχθήκαμε καταγγελίες αναγνωστών για άσεμνα και προσβλητικά σχόλια,πράγμα που δεν αρμόζει. Η αντίθετες απόψεις είναι καλοδεχούμενες εφόσον είναι διατυπωμένες με σεβασμό και ευγένεια. Τα έως τώρα υβριστικά σχόλια έχουν διαγραφεί από τις αναρτήσεις  του adelinfm.blogspot.com Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση σας.”
ADELIN 107,3 FM ΚΥΘΗΡΑ

blank

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μακάρι να βρεθεί μια λύση αν και είναι δύσκολο για όσους γνωρίζουν,
    Έμμισθα παπαγαλάκια πολιτικάντηδων ήταν και είναι όλοι αυτοί…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

sixteen − 15 =