aqua jewel kythira

Δελτιο Τύπου εξέδωσε σήμερα το πρωί το Λιμενικό Σώμα σχετικά με το ατύχημα του Aqua Jewel στο Διακόφτι Κυθήρων. Όπως αναφέρεται στο δ.Τ. αποτέλεσμα της προσάραξης ήταν η δημιουργία ρήγματος και η ελεγχόμενη εισροή υδάτων, κατά δήλωση του Πλοιάρχου. Διαβάστε το δελτίο:

«Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κυθήρων ότι το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο “ΑΚΟΥΑ ΤΖΙΟΥΕΛ” Ν.Π. 11045 προσάραξε στο λιμενοβραχίονα του λιμένα Διακοφτίου Κυθήρων, κατά τον απόπλου του με προορισμό τον Κίσαμο Κρήτης. Στην περιοχή επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες (ΔΝΔ 5-6 Bf).

Στο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο επιβαίνουν οκτώ επιβάτες και σαράντα μέλη πληρώματος, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους. Αποτέλεσμα της προσάραξης ήταν η δημιουργία ρήγματος και η ελεγχόμενη εισροή υδάτων, κατά δήλωση του Πλοιάρχου. Από τη Λιμενική Αρχή ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και αντιμετώπισης ρύπανσης.

Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κυθήρων του Λιμεναρχείου Νεάπολης Βοιών που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΑΚΟΥΑ ΤΖΙΟΥΕΛ” και πρόκειται να επιθεωρηθεί από κλιμάκιο ΤΚΕΠ της Λιμενικής Αρχής Νεάπολης Βοιών με τη συνδρομή επαγγελματία δύτη».

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

three × two =