Μιλώντας στο CNN Greece, ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας εκτίμησε ότι η εκθετική διασπορά στους πρώτους μήνες του Φθινοπώρου, μας “έδωσε” πέραν των 41.700 “ορφανών κρουσμάτων” και ως εκ τούτου η ιχνηλάτηση θα χρειαζόταν “πολύ έμπειρο και εκπαιδευμένο προσωπικό σε πολλά σημεία της χώρας, καθώς και πολλά τεχνικά μέσα… που στην παρούσα φάση δεν είναι διαθέσιμα”.

Μίλησε μάλιστα για “light lockdown” ενώ εκτίμησε πως δεν θα έχουμε πλήρη άρση των απαγορευτικών μέτρων μέχρι την Άνοιξη. “Προσωπικά δεν είμαι βέβαιος ότι θα καταφέρουμε επιπέδωση της επιδημιολογικής καμπύλης, τουλάχιστον με τα στοιχεία που έχουμε μέχρι σήμερα, που σημαίνει ότι ενδεχομένως να γίνει πιο σκληρό το απαγορευτικό. Παρόλα αυτά υπάρχει μια αβεβαιότητα για την εξέλιξη της επιδημίας, γι’ αυτό και καλό είναι να περιμένουμε”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σύψας

Ερωτηθείς για το ποσοστό της τηλεργασίας που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 50% σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, εκτίμησε ότι το ποσοστό θα πρέπει να ξεπεράσει το 70%, «αν η εικόνα συνεχίσει να επιδεινώνεται».

Τέλος, σχετικά με τον δείκτη μεταδοτικότητας Rt που στις 2 Νοεμβρίου ήταν στο 1,2 στην επικράτεια, εκτίμησε ότι είναι σε ανοδική τάση.

 

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

18 − ten =