tsipras

Την Αθηνά Λινού, καθηγήτρια Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών πρότεινε για την θέση της υπουργού Υγείας κοινής αποδοχής για όσο διάστημα διαρκεί η πανδημική κρίση ο Αλέξης Τσίπρας. Απευθυνόμενος στον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κάτι το προσωπικό εναντίον του, χρεώνοντάς του όμως το ότι επί 8 μήνες κρυβόταν πίσω από τον καθηγητή, κύριο Τσιόδρα. “Ας σάς έβαζε υπουργό Αθλητισμού ο κ. Μητσοτάκης αλλά όχι υπουργό Υγείας” είπε χαρακτηριστικά.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασε πως ήδη από τον Σεπτέμβριο προειδοποιούσε για έξαρση της πανδημίας και συνέστηνε την καθολική χρήση μάσκας. Κάλεσε μάλιστα τον κ. Μητσοτάκη να αποδεχτεί τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ένα συνεκτικό σχέδιο εξάμηνης διάρκειας για τη σωτηρία του συστήματος υγείας και πάγωμα των αντιλαϊκών νομοθετημάτων.

Ο κύριος Τσίπρας μίλησε για “εγκληματικό εφησυχασμό” στα πεπραγμένα της κυβέρνησης για τον έλεγχο της πανδημίας και κάλεσε τον πρωθυπουργό να αποδεχτεί την αποτυχία του. “Ειναι πράξη ευθύνης και γενναιότητας, είπε χαρακτηριστικά.

Συνέχισε λέγοντας πως ο κ. Μητσοτάκης ήταν ο πιο ακραίος αρχηγός αντιπολίτευσης που πέρασε από κοιοβούλιο καθώς ζητούσε εκλογές επί 3,5 χρόνια δεν δίστασε ακόμη και να αξιοποιήσει πολύ άσχημες στιγμές, τραγωδίες και νεκρούς όπως δεν δίστασε και στην Συμφωνία τω Πρεσπών, αν και τώρα ο ίδιος ο Ζάεφ λέει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός την τιμά και δίνει και μάχες γι’ αυτήν.

Για το θέμα που ενέσκηψε με την ανάρτηση Πολάκη, ο κύριος Τσίπρας είπε πως “κάνει λάθη ο Πολάκης αλλά στη θητεία του έχει να επιδείξει έργο”, αναφερόμενος στην αύξηση κατά 1 δις. ευρώ στις δαπάνες για την δημόσια υγεία κατά την διάρκεια της θητείας του ως Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

15 − ten =