Το σημείο αναφοράς για κάθε γυμναστήριο που σέβεται τον εαυτό του. Το squat rack. Όπως, μάλιστα, είθισται να λέγεται από τους ειδήμονες του χώρου, «αν το γυμναστήριό σου δεν έχει rack για καθίσματα με μπάρα, τότε, απλά άλλαξε γυμναστήριο».

Ίσως ακούγεται λίγο υπερβολικό, ίσως κάπως άτοπο για εκείνους που επιλέγουν εναλλακτικές μορφές εκγύμνασης. Γεγονός, όμως, παραμένει πως το squat είναι η βασικότερη και σημαντικότερη πολυαρθρική άσκηση. Η άσκηση, η οποία ενεργοποιεί και γυμνάζει σχεδόν όλες τις μυικές ομάδες και χαρίζει, συν τω χρόνω, τα μεγαλύτερα οφέλη στον ασκούμενο. Οφέλη, τα οποία δεν υποκαθίστανται από οποιοδήποτε υπερσύγχρονο και πανάκριβο μηχάνημα απομόνωσης.

Στο σημερινό βίντεο, ο Alan Thrall αναλύει εκ βάθρων, τα δύο εκ των τριών (το τρίτο είναι το front squat) ειδών squat: το low bar και το high bar squat. Αναλόγως του τί ψάχνετε λοιπόν, διαλέγετε και παίρνετε. Αν ζητάτε την τέλεια άσκηση απομόνωσης για τον τετρακέφαλο του ποδιού, τότε επιλέγετε high bar squat. Αν, πάλι, προσανατολίζεστε σε μια ολιστική εκγύμναση του κάτω μέρους του σώματος, τότε η πρώτη και μοναδική σας επιλογή, θα πρέπει να είναι το low bar squat.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

17 − two =