spyros-bibilas

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας μίλησε στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου για τις εξελίξεις στο θέμα των καταγγελιών σεξουαλικής παρενόχλησης, ενώ σχολίασε την «επίθεση» Κούγια σε Καπουτζίδη, αλλά το «μέτριος ηθοποιός» του Δημήτρη Λιγνάδη.

«Μάλλον περνάμε μία φάση που όλοι θα στοχοποιηθούν και ένας-ένας θα παίρνουμε κοσμητικό επίθετο. Πήρες εσύ (για Καινούργιου), πήρε ο Γιώργος (Καπουτζίδης) πήρα και εγώ, ποιος ξέρει ποιοι άλλοι θα πάρουν. Εγώ μίλησα με τον Γιώργο αμέσως μετά τη συνέντευξη, τον οποίον θαυμάζω και θα τον στηρίξουμε. Βρισκόμαστε μπροστά σε μία επίθεση αναίτια, δεν μπορούμε να καταλάβουμε για ποιο λόγο γίνεται. Γιατί στοχοποιούνται οι άνθρωποι για τις φυσιολογικές τους κατάστασειςς και τι είναι φυσιολογικό; Και ποιος θα το καθορίσει; Είμαστε όλοι φυσιολογικοί. Επίσης θέλω να σου θυμίσω ότι ο Γιώργος σήμερα ξαναγράφτηκε στο Σωματείο Ηθοποιών, το οποίο συσπειρώνεται. Αυτό είναι ένα μήνυμα. Το σωματείο θα γίνεται όλο και πιο ισχυρό.

Καθημερινά έρχονται 50 με 60 αιτήσεις που σημαίνει ότι το σωματείο θα γίνει δυνατό. Όπως πρέπει να γίνεται σε όλα τα σωματεία, γιατί μόνο έτσι γίνονται πολύ ισχυρά. Δεν μας ενδιαφέρει η πολιτική, μας ενδιαφέρει να είμαστε όλοι ενωμένοι αυτή τη στιγμή για να αντιμετωπίσουμε μία πρωτόγνωρη κατάσταση».

Ο Σπύρος Μπιμπίλας μίλησε και για την Κατερίνα Καινούργιου και τις δηλώσεις Κούγια για «παρουσιάστρια του Open»: «Την Κατερίνα τη γνωρίζω από πολύ νεαρή ηλικία γιατί είναι αυτοδημιούργητη και σέβομαι το αγώνα που έχει κάνει και για αυτό είμαι εδώ για να τη στηρίξω».

Ο πρόεδρος του Σ.Ε.Η. δεν σχολίασε το ρεπορτάζ για τις νέες καταγγελίες που κατέθεσε στον εισαγγελέα ο Πασχάλης Τσαρούχας, ούτε το ρεπορτάζ για τις τρεις κακουργηματικές πράξεις που αφορούν σε ένα πασίγνωστο κωμικό ηθοποιό λέγοντας: «Η εχεμύθεια και μυστικότητα δεν μου επιτρέπει να μπω σε λεπτομέρειες πάνω σε αυτό το θέμα».

Ο Μπιμπίλας επανέλαβε ότι: «Το σωματείο είναι ανοιχτό. Η πόρτα είναι ανοιχτή για κάθε έναν άνθρωπο που θέλει να καταγγείλει ή να βγάλει τον πόνο του». Αναφορικά με τον Δημήτρη Λιγνάδη είπε: «Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί μου επιτέθηκε». «Επί 40 χρόνια δεν είχαμε καμία επαφή ούτε στη δουλειά μας ούτε στη ζωή παρά μόνο ένα γεια στις πρεμιέρας. Συνταυτιστήκαμε, μετά από 40 χρόνια μετά τις μεταγλωττίσεις στην ΕΡΤ με τα Στρουμφ, τώρα που προσπαθούσαμε να κάνουμε τη συλλογική σύμβαση του Εθνικού Θεάτρου που δεν έχει υπογραφεί ακόμη λόγω των γεγονότων, γιατί εκείνος ήταν διορισμένος καλλιτεχνικός διευθυντής κι εγώ εκλεγμένος πρόεδρος του Σωματείο Ηθοποιών. Ούτε τον Κούγια έχω δει ποτέ…». «Οι πρώτες καταγγελίες για τον Δημήτρη δεν ήρθαν καν στο Σωματείο» επεσήμανε.

«Όταν ο Δημήτρης Λιγνάδης έδωσε το όνομα της Ελένης Παπαδάκη στην αίθουσα του Εθνικού ήρθα σε κόντρα με το σωματείο μας τότε και ήμουν με το μέρος του» είπε ο Σπύρος Μπιμπίλας και σημείωσε «όλη η Ελλάδα τώρα είναι επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι και μέτριοι… αυτό κάτι δείχνει» είπε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

2 + 14 =