kalem-island

Το νησί Καλέμ – οι περίφημες Αργινούσες όπου οι Αθηναίοι κατατρόπωσαν τον στόλο των Σπαρτιατών κατά τον Πελοποννησιακό Πόλεμο – βγαίνουν στο σφυρί κατά το ήμισυ από το τουρκικό κράτος, έναντι του ποσού των 400 εκατομμυρίων τουρκικών λιρών, σύμφωνα με δημοσίευμα της Hurriyet.

Το νησί έχει έκταση 1,9 εκατομμύρια τ.μ. και βρίσκεται περίπου 500 μ. από την τουρκική ενδοχώρα και απέναντι από την Λέσβο. Φημίζεται για τα σκούρα μπλε νερά του και τις λευκές αμμουδιές, που προσελκύουν τουρίστες που αναζητούν μονοήμερες αποδράσεις.

Την ίδια ώρα στο σφυρί διατίθεται έκταση περίπου 1 εκατ. τ.μ., δηλαδή περίπου το μισό νησί που σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα είναι γνωστό ως «Μαλδίβες του Αιγαίου». Στις Αργινούσες, εκτός από εκατοντάδες ελιές, ξεχωρίζουν και αρχαία ερείπια.

Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι πολλοί υποψήφιοι αγοραστές έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για την αγορά του νησιού και πως ο κτηματομεσίτης Εβρίμ Κιρμιζιτάς Μπασαράν ανέφερε ότι o τόπος διαθέτει και γεωθερμικές πηγές περίπου 70 μέτρα κάτω από την επιφάνειά του. «Ο υποψήφιος αγοραστής θέλει να αξιοποιήσει τόσο τα γεωθερμικά ύδατα στο εσωτερικό όσο και να χτίσει ξενοδοχείο», είπε ο Μπασαράν, προσθέτοντας ότι έχει λάβει αντίστοιχη προσφορά από Καταριανό επενδυτή στο παρελθόν.

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

10 + four =