«Στην περίπτωση που ο Ερντογάν χάσει τις εκλογές, θα πάει στη φυλακή, γιατί έχει διαπράξει πάρα πολλά εγκλήματα κατά τη διάρκεια της προεδρίας του» εκτιμά σε συνέντευξή του στο ΟPEN, o Eρτουγκρούλ Κιουρκτσού, εμβληματική προσωπικότητα της Αριστεράς στην Τουρκία και επίτιμος πρόεδρος του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών, HDP.

Εξηγεί τους λόγους που ο Τούρκος πρόεδρος προσπαθεί να θέσει εκτός νόμου το ΗDP, ενώ μεταξύ άλλων δηλώνει ότι σε περίπτωση εκλογικής ήττας «ο Ταγίπ Ερντογάν χάνει τα πάντα. Θα ηττηθεί το χαλιφάτο του Ισλάμ, θα ηττηθεί ο τρόπος που παρουσίασε την Τουρκία σαν Ισλαμιστική Δημοκρατία. Θα ηττηθεί η δυναστεία που έστησε. Όλα θα καταρρεύσουν. Γι’ αυτό τον λόγο μάχεται και παίζει αυτό το θανάσιμο παιχνίδι και δεν μένει μόνο στο εκλογικό παιχνίδι».

 

Πολύ δύσκολη έως απίθανη θεωρεί την επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών, ο επίτιμος πρόεδρος και συνιδρυτής του ΗDP, του τουρκικού δημοκρατικού κόμματος των λαών, Ερτουγκρούλ Κιουρκτσού, ο οποίος στο β’ μέρος της συνέντευξής του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟΡΕΝ, μιλάει και για το διπλό παιχνίδι που παίζει ο Ερντογάν με το ΝΑΤΟ και τη Ρωσία.

Όπως σημειώνει μεταξύ άλλων, «ο Ταγίπ Ερντογάν από τη μια θέλει τις πλάτες του ΝΑΤΟ κόντρα στους Κούρδους και από την άλλη μοιράζεται τις αμυντικές του πολιτικές με τη Ρωσία. Θέλει να παίζει και στις δύο πλευρές. Δεν νομίζω ότι θα είναι αξιόπιστος για πολύ καιρό ακόμα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

11 − eleven =