Η μυθοποίηση του σεξ, είναι μια μάστιγα της εποχής της εικόνας. Της εποχής των , των ταινιών που παρουσιάζουν μια εξιδανικευμένη κατάσταση γύρω από το πώς βιώνουν το σεξ… οι άλλοι.

Η εσφαλμένη εντύπωση της αυθόρμητης ερωτικής συνεύρεσης, κατά την οποία όλα είναι μαγικά και τέλεια, δεν βοηθάει την σεξουαλική και συναισθηματική μας ωρίμανση. Η εξατομίκευση στην ερωτική πράξη, είναι το κλειδί για να βιώσουμε την όλη διεργασία με την απαραίτητη ψυχραιμία.

Δεν είναι όλα τέλεια για τους άλλους και προβληματικά για μας. Το κάθε ζευγάρι αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση, όπου το κάθε μέλος καλείται να εξερευνήσει την έννοια συνουσία, τόσο κατά μόνας, όσο και ως συστατικό του ζευγαριού. 

Πρόκειται για μια διαδικασία σε εξέλιξη, που εκπαιδεύει το ζευγάρι στο να μάθει τα θέλω ο ένας του άλλου αλλά και να φτάσει στο σημείο να εξωτερικεύει τις ανάγκες του δίχως ενδοιασμούς και αναστολές.

Όλα αυτά, μας τα εξηγεί με εξαιρετικό τρόπο η επιστήμονας, ψυχολόγος-σεξολόγος Τάνια Μπαταλαμά, στο αποψινό βίντεο.

Η Τάνια Μπαταλαμά είναι Σεξολόγος, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια Σεξουαλικών Δυσλειτουργιών, Σύμβουλος σχέσεων / γάμου, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Μπορείτε να επισκεφτείτε τον επαγγελματικό της ιστότοπο στο http://www.sex-therapy.gr/, μέσω του οποίου έχετε την δυνατότητα να επικοινωνήσετε με την ίδια, είτε μέσω τηλεφώνου, είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να κλείσετε ραντεβού για οποιοδήποτε θέμα που σας απασχολεί.

Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε το κανάλι της στο στην παρακάτω διεύθυνση: https://www.youtube.com/channel/UCho1jHpyFIygjNAvh5COeTQ/. Εκεί, θα βρείτε μια πληθώρα από βίντεο-αναρτήσεις που η ίδια ανεβάζει και πλέον θα κοινοποιεί και το Kythera.News σε εβδομαδιαία βάση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ