landscape photo of a Venice canal
Photo by Kit Suman on Unsplash

Τη σχέση μεταξύ εικαστικών τεχνών και καιρού ως μέσο ανάδειξης του επείγοντος χαρακτήρα της κλιματικής αλλαγής διερευνά έκθεση στο Fondazione Prada, το πολιτιστικό ίδρυμα που ιδρύθηκε από τη σχεδιάστρια μόδας Μιούτσα Πράντα και τον σύζυγό της Πατρίτσιο Μπερτέλι το 1993.

Περισσότερα από πενήντα σύγχρονα έργα τέχνης και μια επιλογή ιστορικών καλλιτεχνημάτων δείχνουν τους διάφορους τρόπους με τους οποίους το κλίμα και ο καιρός έχουν επηρεάσει την ιστορία μας και πώς αντιμετωπίσαμε τις προκλήσεις της έκθεσής μας σε μετεωρολογικά γεγονότα.

Η έκθεσή με τίτλο «Everybody Talks About the Weather» που επιμελήθηκε ο Ντίντερ Ρουλστράτε θα φιλοξενηθεί στο ιστορικό Ca Corner della Regina στο παράρτημα του Fondazione Prada στη Βενετία από τις 20 Μαΐου έως τις 26 Νοεμβρίου 2023.

Το στούντιο 2×4 με έδρα τη Νέα Υόρκη σχεδίασε τη διάταξη της έκθεσης, η οποία συνδυάζει τα καλλιτεχνικά στοιχεία του πρότζεκτ με επιστημονικές γνώσεις που αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με το Νέο Ινστιτούτο Περιβαλλοντικών Ανθρωπιστικών Επιστημών (NICHE) στο Πανεπιστήμιο Κα Φοσκάρι στη Βενετία.

Παραδοσιακά, η μετεωρολογία και η κλιματολογία είναι δύο ξεχωριστοί επιστημονικοί κλάδοι που επικεντρώνονται στον καιρό και το κλίμα, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ιδρύματος.

Η συγκεκριμένη έκθεση, ωστόσο, εξισώνει σκόπιμα αυτά τα δύο αντικείμενα μελέτης και χρησιμοποιεί την εικαστική τέχνη και την επιστήμη για να πλαισιώσει την κλιματική κρίση και τον αντίκτυπό της στην καθημερινή μας ζωή. Ανακαλεί, απεικονίζει και αναλύει τα καιρικά φαινόμενα, που είναι ένα παγκόσμιο θέμα που ενώνει όλη την ανθρωπότητα. Μιλώντας για τον καιρό, εν τέλει συζητάμε και νοιαζόμαστε για το μέλλον του πλανήτη μας, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Στόχος της έκθεσης είναι η διάδοση της νέας γνώσης και η ανταλλαγή των πιο πρόσφατων ακαδημαϊκών και επιστημονικών ερευνητικών αποτελεσμάτων με ένα ευρύτερο κοινό.

Η έκθεση θα περιλαμβάνει μια σειρά «ερευνητικών σταθμών» με περισσότερα από πεντακόσια βιβλία, επιστημονικές δημοσιεύσεις, άρθρα και βίντεο, επιτρέποντας στο κοινό να συμβουλευτεί τις διάφορες βιβλιογραφικές πηγές της εκτεταμένης έρευνας πίσω από το πρότζεκτ.

Την έκθεση συμπληρώνουν ένα τριήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο του 2023 και ένα εικονογραφημένο βιβλίο που εκδόθηκε από το Fondazione Prada.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

4 + three =