sputnik-v

Στον απόηχο του πολέμου Ευρωπαϊκής Ένωσης – AstraZeneca, η Ρωσία προτείνει την αποστολή 100 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου Sputnik V, ποσότητα που είναι ικανή να εμβολιάσει 50 εκατομμύρια Ευρωπαίους πολίτες το δεύτερο τρίμηνο του 2021. Αυτό αποκάλυψε, με ανάρτησή του στο twitter, το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF).

Σύμφωνα με ευρωπαϊκά μέσα, η AstraZeneca δεν είναι σε θέση να παραδώσει τις 80 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της covid-19, που αναμενόταν το πρώτο τρίμηνο του έτους. Ύστερα από αυτήν την εξέλιξη, η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε εντολή να ελεγχθούν εργοστάσια της εταιρείας, ενώ προχώρησε και στην κατάσχεση εγγράφων της εταιρείας, καλώντας την τελευταία να δημοσιοποιήσει το μεταξύ τους συμβόλαιο, προκειμένου να γίνει γνωστή η συμφωνία.

Σύμφωνα με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η Ευρωπαϊκή Ένωση προτίθεται να δώσει στην δημοσιότητα την Παρασκευή, 29/01/21, το εμβόλιο που έχει υπογράψει με την AstraZeneca για την καταπολέμηση του κορονοϊού.

Κατασχέθηκαν έγγραφα από εργοστάσιο AstraZeneca

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από τις βελγικές αρχές να διεξάγει έρευνα σε ένα από τα εργοστάσια της AstraZeneca στη χώρα, όπου παρασκευάζεται το εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού. Στην επιθεώρηση, κατασχέθηκαν έγγραφα, τα οποία είναι τώρα υπό εξέταση, όπως δήλωσε την Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, στο Γαλλικό Πρακτορείο, ένας εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας του Βελγίου (FAGG).

Το εν λόγω εργοστάσιο βρίσκεται στο Σενέφ, στο γαλλόφωνο νότιο Βέλγιο. Λειτουργεί από τον αμερικανικό όμιλο Thermo Fischer Scientific, ο οποίος μόλις ανέλαβε τη διαχείρισή του στα μέσα Ιανουαρίου από τον γαλλικό όμιλο, που εξειδικεύεται στον τομέα της φαρμακευτικής βιομηχανίας, τον Novasep. Η βελγική ρυθμιστική αρχή, αρχικά διαβεβαίωσε ότι εξακολουθεί να είναι εργοστάσιο της Novasep.

Η επιθεώρηση και η εξέταση των στοιχείων που συλλέχθηκαν επιτόπου, αποσκοπούν στο «να διασφαλιστεί ότι η καθυστέρηση στη χορήγηση εμβολίων οφείλεται πράγματι σε ένα πρόβλημα παραγωγής στον βελγικό εργοστάσιο», υπεργολάβος της AstraZeneca, υπογράμμισε από την πλευρά του ο Βέλγος υπουργός Υγείας, Φρανκ Βαντενμπρούκκε.

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

nineteen + thirteen =