Ένα σπάνιο βίντεο αρχειακού υλικού με εικόνες από τα Κύθηρα του τότε, δημοσιεύει η ιστοσελίδα anagnostis.org.

Το κείμενο αναφέρει:

«Το φιλμ ανοίγει εν πλω με τον κινηματογραφιστή να καταγράφει τους ορεινούς όγκους της Λακωνίας από το κατάστρωμα του πλοίου που πάει προς Κύθηρα. Περνώντας από τον κάβο Μαλέα κοντινό πλάνο στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου και ακολούθως στον έντονο κυματισμό της θάλασσας στο Μυρτώο πέλαγος από κάποιο φινιστρίνι του καραβιού.

Πλέον βρισκόμαστε κατά πάσα πιθανότητα στον οικισμό των Αραίων και ίσως ο κινηματογραφιστής μας δίνει πλάνα από το παραδοσιακό χωριό του Μυλοπόταμου με το καμπαναριό του Αγίου Χαραλάμπους να υψώνεται περήφανο. Στην συνέχεια του φιλμ ο κινηματογραφιστής κινείται οδικώς σε χωματόδρομο τραβώντας πλάνα από την διαδρομή προς Μυλοπόταμο και από την είσοδο του χωριού με τα γραφικά λιθόκτιστα σπίτια.

Ακολούθως, μακρινά πλάνα στην την Κάτω Χώρα με τα χαλάσματα του Βενετσιάνικου κάστρου που βρίσκεται κοντά στον Μυλοπόταμο.

Το φιλμ κλείνει με πλάνα από την καθημερινότητα των κατοίκων κατά πάσα πιθανότητα στην Χώρα, όπου διαπιστώνουμε το αρχιτεκτονικό πάντρεμα των αρχοντικών με παραδοσιακά στοιχεία από το Αιγαίο, με των Ενετών.»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

seven + twelve =