Τροιζηνία

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των κατοίκων και των επαγγελματιών της Τροιζηνίας, των Μεθάνων και του Πόρου, σήμερα το μεσημέρι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στη διασταύρωση της Δρυόπης, με πρωτοβουλία της Οργάνωσης Μελών Πόρου, Τροιζηνίας και Μεθάνων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.

Στην συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Αργολίδα, Γιώργος Γαβρήλος, καθώς και τα στελέχη της Νομαρχιακής Πειραιά, Χρήστος Λαμπρίδης και Λίτσα Ρέππα.

Οι κάτοικοι της περιοχής έθεσαν μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν την περιοχή, ενώ οι επαγγελματίες τόνισαν με έμφαση την ταλαιπωρία που υφίστανται από το κλείσιμο του δρόμου Δρυόπης – Επιδαύρου που έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθεί η ταλαιπωρία και το μεταφορικό κόστος.

Επίσης, στελέχη του Κέντρου Υγείας Γαλατά, έθεσαν το θέμα της τεράστιας καθυστέρησης που παρατηρείται κατά την μεταφορά των ασθενών με ασθενοφόρο από την Τροιζηνία στα Νοσοκομεία του Ναυπλίου και του Άργους.

Τέθηκε επίσης το θέμα της θαλάσσιας συγκοινωνίας με συμβατικά πλοία από Πειραιά για τα Μέθανα και τον Πόρο και παρά τις υποσχέσεις που δόθηκαν δεν έγινε απολύτως τίποτα.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Γαβρήλος, στην παρέμβαση του τόνισε:

“Βρισκόμαστε στο κόμβο της Δρυόπης της Τροιζηνίας που ενώνει την ευρύτερη περιοχή με την Αργολίδα. Εδώ με κατοίκους, αγανακτισμένους που βλέπουν στην εμπορική δραστηριότητα, στην αγροτική, στην τουριστική δραστηριότητα εδώ και 4 μήνες να έχουν πλέον πρόβλημα. Έχουν πρόβλημα γιατί υπάρχει μια Περιφερειακή Αρχή που δεν στέκεται στο μεγάλο πρόβλημα της κατάρρευσης του δρόμου που συνδέει την Τροιζηνία με την Αργολίδα και η Πολιτεία φαίνεται να κλείνει τα μάτια της στα θέματα που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή. Οι κάτοικοι, μας λένε και για τα προβλήματα υγείας, αλλά και για τις καθυστερήσεις που αντιμετωπίζουν τα ασθενοφόρα για να κινηθούν γρήγορα. Είμαστε σε μια περιοχή που είναι αποκλεισμένη και από την θάλασσα. Είναι ανάγκη, αυτά τα θέματα να τα δει άμεσα η Περιφερειακή Αρχή και η Πολιτεία. Βεβαίως, ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία θα φέρει το θέμα αυτό και στη Βουλή. Δεν μπορεί η περιοχή να παραμένει αποκομμένη τώρα εδώ και 4 μήνες μετά την καταστροφές του Σεπτεμβρίου και οι αρμόδιοι να αδιαφορούν. Είναι ανάγκη να δώσουν τις κατάλληλες απαντήσεις στα προβλήματα που ο κόσμος απαιτεί να δοθούν λύσεις. Περιμέναμε σήμερα να δούμε την Νέα Περιφερειακή Αρχή. Δυστυχώς δεν ήρθε κανένας, ενώ γνώριζαν την προγραμματισμένη κινητοποίηση των κατοίκων της περιοχής. Σε κάθε περίπτωση, επειδή είναι και θέμα υγείας του κόσμου που ταλαιπωρείται τους τελευταίους 4 μήνες, θα κάνουμε τις κατάλληλες παρεμβάσεις και θα αναλάβουμε τις πρωτοβουλίες ώστε να αποκατασταθεί η οδική σύνδεση της Τροιζηνίας με την Αργολίδα”.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

seventeen − nine =