Με μιαν εξόχως ειρωνική ανακοίνωση, η παράταξη “Πρώτα ο Άνθρωπος”, απαντά στις θέσεις του Δήμου για τα δημοτικά τέλη, εξακοντίζοντας τα βέλη της επί προσωπικού στον ίδιο τον Δήμαρχο, Ευστράτιο Χαρχαλάκη.

Στην ανακοίνωσή της, η μείζον αντιπολίτευση κάνει λόγο για “μπακαλίστικους λογαριασμούς” σε πρόσφατη ανάρτηση του δημάρχου σε τοπικά ΜΜΕ, αναφορικά με την αδυναμία μείωσης των δημοτικών τελών.

Τον κατηγορεί δε για μη αναλογική αντιπαραβολή εσόδων-εξόδων στην σύγκριση με τα πεπραγμένα άλλων δήμων, υπαινισσόμενη πρόσφατα δημοσιευμένα άρθρα στο διαδίκτυο που κάνουν λόγο για μείωση των δημοτικών τελών κατά 40% στο νησί της Σκιάθου.

Κλείνοντας, η ανακοίνωση αναφέρει ότι το ζητούμενο της αρμονικής ισορροπίας εσόδων-εξόδων για κάθε δήμο, έχει μετατραπεί για τον δήμο Κυθήρων και τον νυν δήμαρχο, σε “ισορροπία τρόμου, με καταστροφικά αποτελέσματα για το νησί”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης “Πρώτα ο Άνθρωπος”.

“ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ “ΠΡΥΤΑΝΗ” ΤΩΝ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΩΝ κ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ.

κ. Δήμαρχε

Με σχετική ανάρτησή σας στα τοπικά ΜΜΕ προσπαθήσατε με απλοϊκούς συλλογισμούς και μπακαλίστικους λογαριασμούς να μας πείσετε ότι η δημοτική αρχή στον προϋπολογισμό που συνέταξε, δεν ήταν δυνατόν να μειώσει τα δημοτικά τέλη.

Η αλήθεια όμως κρύβεται στη πρόταση που διατυπώνετε στη συνέχεια του κειμένου σας: «Και εμείς ΑΝ μπορούσαμε θα το κάναμε»

Είναι προφανές λοιπόν ότι………..δυστυχώς, ΕΣΕΙΣ δεν μπορείτε.

Η βαρύγδουπη ανάλυση που μας κάνετε είναι, εκ του πονηρού, απολύτως ΜΗ αντικειμενική και δεν πείθει ούτε εμάς αλλά και κανένα συμπολίτη μας, επιχειρηματία ή μη.

Στη στατιστική εξίσωση που αναφέρεστε, εκτός των εσόδων των Δήμων που επικαλείστε, «ξεχάσατε» (κατά την προσφιλή για εσάς και γνώριμη για εμάς τακτική σας) να συμπεριλάβετε και τα πάσης φύσεως έξοδά τους, τα οποία  είναι υπερ-πολλαπλάσια με αυτά του δικού μας Δήμου.

Έσοδα και έξοδα των Δήμων, είναι πάντα σε μία αρμονική ισορροπία, σε σχέση με  τον πληθυσμό τους, το γεωγραφικό τους μέγεθος, τον αριθμό των επιχειρήσεων και των  τουριστικών τους καταλυμάτων, του πλήθους των τουριστών που τους επισκέπτονται κ.λπ.

Αυτή λοιπόν την ισορροπία καλείται  ο εκάστοτε Δήμαρχος να διατηρεί προκειμένου να αναπτύσσεται ο Δήμος του και να ευημερούν οι πολίτες του.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΑΝ ΚΑΙ “ΠΑΝΣΟΦΟΣ”, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΤΥΧΕΤΕ. ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΤΡΟΜΟΥ ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ.

Πρώτα ο Άνθρωπος”

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

two − 1 =