Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να μπει όριο στα SMS προς το 13033 ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης.

Η μεγάλη συχνότητα με την οποία οι πολίτες στέλνουν μηνύματα στο πενταψήφιο για να βγουν έξω προβληματίζει την κυβέρνηση, η οποία πλέον εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα.

“Δεν μπορεί να μετακινούμαστε με τον τρόπο που είδαμε τις προηγούμενες μέρες, πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα”, δήλωσε ο κ. Παπαθανάσης σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Mega.

Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είχε δηλώσει προ ημερών σε ενημέρωση πολιτικών συντακτών ότι: “Είναι προφανές ότι αυτό το lockdown δεν είναι το ίδιο με το πρώτο. Αρκετές δραστηριότητες επιτρέπονται. Αυτό που δεν θέλουμε να δούμε είναι η καταστρατήγηση των μέτρων όπως για παράδειγμα χθες το βράδυ διαπιστώθηκε ότι εστάλησαν πάνω από 1 εκατομμύριο sms μετά τις 9 το βράδυ για μετακίνηση 6, δηλαδή για άθληση ή τέτοιου είδους δραστηριότητες”.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αποκάλυψε πως μέχρι τώρα έχουν αποσταλεί πάνω από 4 εκατομμύρια μηνύματα για μετακινήσεις. Ωστόσο, σημείωσε πως αυτό έχει να κάνει και με το γεγονός πως στο πρώτο lockdown δεν είχαμε ανοιχτά σχολεία, μετακινήσεις ανηλίκων ενώ οι πολίτες δεν ήταν τόσο εξοικειωμένοι με το 13033, με αποτέλεσμα στην πρώτη φάση του lockdown να κυκλοφορούν περισσότεροι με έγγραφα μετακίνησης.

 

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

nine + 12 =