cloud-computing

Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε πόσο εύκολη έγινε η διαχείριση ηλεκτρονικών αρχείων με την ανακάλυψη της τεχνολογίας cloud.

Με την εξέλιξη αυτή, δόθηκε η δυνατότητα να αποθηκεύουμε αρχεία σε ένα δικό μας διαθέσιμο χώρο, στον ‘άυλο’ κόσμο του διαδικτύου. Το σημαντικότερο, δε, είναι πως στον χώρο αυτό έχουμε πρόσβαση ανά πάσα στιγμή, από οποιαδήποτε συσκευή.

Η νέα αυτή τεχνολογία λοιπόν, είναι πλέον αξιοποιήσιμη και στον τομέα της υγείας, δίνοντας σε όλους μας τη δυνατότητα να διατηρούμε πανεύκολα ένα απόλυτα ασφαλές, απόλυτα έγκυρο και απόλυτα προσβάσιμο αρχείο υγείας.

Μετουσίωση της αξιοποίησης αυτής αποτελεί η πρωτοποριακή εφαρμογή CLOUDplus, μια νέα πολυεπίπεδη διαδικτυακή πλατφόρμα αποθήκευσης, διαμοιρασμού και μελέτης ακτινοδιαγνωστικών εξετάσεων.

Η πλατφόρμα έρχεται να εκσυγχρονίσει κάθε διαγνωστικό εργαστήριο και κλινική που θα τη χρησιμοποιήσει, παρέχοντας το πιο σύγχρονο διαδικτυακό περιβάλλον CLOUDCοmputing. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά;

Πώς ενώ μέχρι σήμερα η παράδοση των απεικονιστικών εξετάσεων προς τους ασθενείς και κατά συνέπεια προς τους θεράποντες ιατρούς γίνεται με εκτυπώσεις ή CD/DVD, πλέον τα πράγματα γίνονται απείρως πιο εύκολα και γρήγορα για όλους.

Οι παραπάνω τρόποι παράδοσης απαριθμούν αμέτρητα μειονεκτήματα ως προς τη διαδικασία, την αποτελεσματικότητα, την προσαρμοστικότητα αλλά και τις σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον. Επίσης σημειώνονται και δυσκολίες στη φύλαξη και προφύλαξη από φθορές.

Τι αλλαγές φέρνει η χρήση του CLOUDplus

Η νέα πλατφόρμα έρχεται να εξασφαλίσει την απαλλαγή από ολα τα παραπάνω, προσφέροντας σημαντική ευελιξία και ασφάλεια στις απεικονιστικές σας εξετάσεις. Οι δυνατότητες που προσφέρονται είναι:

 • Διαδικτυακή μελέτη απεικονίσεων- Με μηδενικό ψηφιακό αποτύπωμα(HTML Zero Footprint) είναι πλέον εφικτή η απευθείας διαδικτυακή προβολή, μελέτη και επεξεργασία των απεικονιστικών εξετάσεων από οποιαδήποτε συσκευή
 • Άυλη παράδοση εξετάσεων (QR Code Scanning)- Ανέπαφος και ασφαλής τρόπος διαμοιρασμού και προβολής απεικονιστικού υλικού και διαγνώσεων ως μέτρο προστασίας Covid – 19
 • Ηλεκτρονικό αρχείο- Δημιουργείται αυτόματα ένα άρτια οργανωμένο ψηφιακό αρχέιο εξετάσεων για τον θεράποντα ιατρό και τον ασθενή προσβάσιμο 24/7
 • Eco Friendly – Παύση χρήσης βλαβερών για το περιβάλλον υλικών εκτύπωσης και αποθήκευσης που χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα.

Όσο για τα οφέλη;

 • Ηλεκτρονική μεταφορά των απεικονιστικών εξετάσεων από το διαγνωστικό κέντρο προς το ιδιόκτητο Datacenter της υπηρεσίας CLOUDplus.
 • Ηλεκτρονική μεταφορά μικροβιολογικών εξετάσεων και άλλων εγγράφων κατόπιν αιτήματος.
 • Άμεσα και με ασφάλεια άυλη παράδοση εξετάσεων στον ασθενή και στον ιατρό χωρίς επαφή με φυσικά μέσα (Mέτρο προστασίας COVID-19).
 • Ψηφιακό αρχείο όλων των ασθενών του θεράποντος ιατρού
 • Ψηφιακό αρχείο όλων των εξετάσεων του ασθενή (PatientPortal) με δυνατότητα διαμοιρασμού με τον ιατρό της επιλογής του.
 • Απευθείας διαδικτυακή πρόσβαση 24 ώρες το 24ωρο για προβολή, μελέτη και επεξεργασία των απεικονιστικών εξετάσεων από οποιαδήποτε συσκευή.
 • Πολύ υψηλή ταχύτητα απόκρισης της πλατφόρμας(Highresponse).
 • Διαγραφή των δεδομένων 100% μετά από συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
 • Εξοικονόμηση ανθρωπίνων και οικονομικών πόρων για το διαγνωστικό εργαστήριο.
 • Οικολογικό και φιλικό προς το περιβάλλον.

Σε ποιούς απευθύνεται η υπηρεσία;

Το CLOUDplus απευθύνεται σε κάθε διαγνωστικό απεικονιστικό εργαστήριο και κλινική που θέλει να διαμοιραστεί τις απεικονιστικές εξετάσεις με:

 • Εξωτερικούς και εσωτερικούς παραπέμποντες ιατρούς πάσης ειδικότητας για προβολή των εξετάσεων και των διαγνώσεων των ασθενών τους.
 • Εσωτερικούς ιατρούς ακτινοδιαγνώστες, για διάγνωση εξετάσεων.
 • Ασθενείς, για τη διατήρηση του ιστορικού τους σε ανά πάσα στιγμή προσβάσιμο ψηφιακό αρχείο.

Πώς λειτουργεί

H λειτουργία της πλατφόρμας CLOUDplus είναι ιδιαίτερα απλή. Παρακάτω μπορεί κανείς να διαπιστώσει βήμα βήμα, πως λειτουργεί:

 • ΒΗΜΑ 1ο: Εξέταση Ασθενή: Το διαγνωστικό κάνει μια εξέταση: πχ. Μια Ψηφιακή Μαστογραφία. Η Μαστογραφία “ανεβαίνει” διαδικτυακά στο CLOUDplus είτε αυτόματα μέσω ειδικού εξοπλισμού που προμηθεύει η υπηρεσία CLOUDplus, είτε χειροκίνητα αναλόγως την τεχνολογική υποδομή που διαθέτει κάθε εργαστήριο.
 • ΒΗΜΑ 2ο: Ειδοποίηση Ιατρού: Ο ιατρός που παραπέμπει τον ασθενή για την εξέταση, μόλις αυτή ολοκληρωθεί, λαμβάνει αυτόματα ειδοποίηση μέσω email ότι διαθέτει νέα εξέταση προς προβολή. Εισέρχεται στον προσωπικό του λογαριασμό στο CLOUDplus και μελετάει την εξέταση με το ειδικό ενσωματωμένο πρόγραμμα καθώς και την διάγνωση σε επισύναψη. Έχει πρόσβαση μόνο στις εξετάσεις που συνταγογραφεί και όχι σε όλο το ιστορικό του ασθενή (κώδικας προσωπικών δεδομένων – GDPR).
 • ΒΗΜΑ 3ο: Ψηφιακό Αρχείο Ασθενή: Ο ασθενής από τον προσωπικό του λογαριασμό έχει πρόσβαση σε όλο το απεικονιστικό και διαγνωστικό του αρχείο όποτε το χρειαστεί και από οποιαδήποτε συσκευή.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε μία περίοδο που γίνεται ιδιαίτερος λόγος για την ψηφιοποίηση και στον χώρο της υγείας αλλά και για την ανάπτυξη και εξέλιξη του προσωπικού φακέλου κάθε ασθενή, η πλατφόρμα CLOUDplus αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα.

Κι αυτό διότι μέσω της πλατφόρμας είναι δυνατή η αυτόματη δημιουργία ψηφιακού αρχείου εξετάσεων για τον κάθε ασθενή καθώς και για κάθε γιατρό που τη χρησιμοποιεί. Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως δεν τίθεται θέμα υποκλοπής ή παραβίασης καθώς η είσοδος στην πλατφόρμα του CLOUDplus γίνεται με προσωπικούς κωδικούς ασφαλείας και ο διαμοιρασμός των εξετάσεων με πολλαπλούς χρήστες γίνεται με βάση συγκεκριμένες επιλογές. Τηρούνται δε όλες οι επιταγές των κανονισμών GDPR που εγγυάται πλήρη προστασία των προσωπικών δεδομένων του ασθενή.

Τεχνολογικά επίσης υπάρχει δυνατότητα ανάκτησης (Disaster Recovery) για το αρχείο διαγνωστικών κέντρων, ενώ η διάρκεια αποθήκευσης των αρχείων φτάνει έως τα 10 χρόνια.

Οι ασθενείς, είναι σημαντικό να αναζητούμε το καλύτερο για εμάς και την υγεία μας. Οι επαγγελματίες υγείας, δε, είναι επιτακτικό να προσφέρουν ασφάλεια, ταχύτητα και ευκολία συμβατή με την ψηφιακή εποχή.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

nineteen − 17 =