Την δική του άποψη μοιράστηκε σήμερα με την τοπική κοινωνία ο διοικητής του κρατικού αερολιμένα Κυθήρων Σταύρος ΠΑϊζάνος. Έστειλε στα μέσα ενημέρωσης μία ανοιχτή επιστολή – παράκληση προς την κοινωνία να τηρήσει με προσοχή τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό. Την επιστολή αυτή την κοινοποίησε μετά από το περιστατικό επείγουσας διακομιδής στην Αθήνα ενός συνπατριώτη μας που νόσησε με τον κορονοϊό. Την επιστολή συνοδεύει με σχετικό φωτογραφικό υλικό εξηγώντας τους λόγους της κοινοποόιησής του. Διαβάστε την επιστολή του αερολιμενάρχη εδώ:

ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ

Χωρίς τίτλους και επισημότητες.

Χωρίς αναφορά σε ονόματα, άλλωστε υπάρχει το ιατρικό απόρρητο.

Χωρίς επίκληση της πολύωρης υπερπροσπάθειας των υγειονομικών του Νοσοκομείου του νησιού, ή των υπαλλήλων του αεροδρομίου, του ιπτάμενου προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας, ή των ιπτάμενων διασωστών του ΕΚΑΒ, γιατί δεν έκαναν τίποτα περισσότερο από το καθήκον τους, θέλω να απευθυνθώ προς όλους :

Δυστυχώς οι εγκάρδιες ευχές και το «μαγικό ραβδάκι» της πρωτοχρονιάς του 2021, δεν έφεραν την πολυπόθητη «απελευθέρωση» από τον εφιάλτη που ζει ο πλανήτης, εδώ και ένα χρόνο.

Ούτε η χθεσινή έλευση της άνοιξης σήμανε κάτι διαφορετικό.

Ενδεχομένως η λύτρωση να πλησιάζει, αλλά τουλάχιστον ακόμα αργεί να φανεί.

Το πολυαναμενόμενο αεροπλάνο από τις 14:30 χθες, πέταξε με καθυστέρηση πάνω από το νησί, βαραίνοντας με ανησυχία τους πάντες, που το άκουσαν, το είδαν και αναρωτήθηκαν: «Σάββατο το αεροδρόμιο είναι κλειστό! Γιατί … ;»

Απευθύνομαι προς όλους :

Ανεξάρτητα τι πιστεύουμε για την πανδημία, για τα εμβόλια, την παραφιλολογία που έχει αναπτυχθεί.

Ο κίνδυνος είναι υπαρκτός και χθες δήλωσε πάλι το αποκρουστικό του παρόν στα Κύθηρα.

Πρέπει να είμαστε ακόμα πιο προσεκτικοί, να τηρούμε τα μέτρα ασφαλείας και τα υγειονομικά πρωτόκολλα, σχολαστικά.

Οι αφικνούμενοι στο νησί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να μην αρνούνται τον έλεγχο κατά την είσοδό τους. Θα εκτεθούν πολύ περισσότερο και θα εκθέσουν σε κίνδυνο και άλλους ανυποψίαστους, αν είναι ασυμπτωματικοί και δεν το πληροφορηθούν, ώστε να παραμείνουν στο σπίτι τους, για το προβλεπόμενο εύλογο χρονικό διάστημα.

Δεν θα επιμείνω, θα παραθέσω μόνο μια σειρά φωτογραφιών, βασιζόμενος στο «μια εικόνα χίλιες λέξεις» και ας προβληματιστούμε όλοι, ώστε να μην επαναληφθούν τέτοιες εικόνες.

Ο Α ε ρ ο λ ι μ ε ν ά ρ χ η ς
Σταύρος Ι. Παϊζάνος

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8 + ten =