Ο τελευταίος παρτιζάνος της Ευρώπης ο Μανώλης Γλέζος βρίσκεται στα Κύθηρα το 2002, στα πλαίσια της περιοδίας του ως υποψήφιος υπερνομάρχης Αθηνών – Πειραιώς, μαζί με την υποψήφια νομάρχη Εύη Καρακώστα. Το TTV Κύθηρα τους συναντά και παίρνει αυτήν την ιστορική συνέντευξη.

Σε εκείνη την επίσκεψή του στα Κύθηρα, ο Μανώλης Γλέζος μοιράστηκε με τους Τσιριγώτες την εμπειρία του όσον αφορά την διαχείριση του νερού. Ως κοινοτάρχης του χωριού του, της Απειράνθου στη Νάξο, εφάρμοσε ένα σχέδιο με ένα πλέγμα ποικίλων έργων όπως αναδασώσεις και φυτώρια για υποβοήθηση της αυτοφυούς της βλάστησης, δεκάδες φράγματα διάσπαρτα στις πρωτογενείς κοίτες χειμαρρικής ροής, δεξαμενές και υδαταγωγοί, ενίσχυση των φυσικών πηγών και αναβαθμίδες καλλιέργειας κ.α.

Στη συνέντευξη που δίνουν στον Δημήτρη Μαρσέλο, ο Μανώλης Γλέζος και η Εύη Καρακώστα αναφέρονται στα προβλήματα του νησιού και κάνουν τις προτάσεις τους, με τη δέσμευσή τους να τις προωθήσουν μετά τις νομαρχιακές εκλογές. Επίσης αναφέρονται στο περιεχόμενο της συζήτησης με τον δήμαρχο Κυθήρων Αρτέμιο Καλλίγερο και τις κοινές διεκδικήσεις Α’ και Β’ βαθμού αυτοδιοίκησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

two + four =