Τα Όσκαρ και πάλι φέτος είναι εδώ στην επικαιρότητα, στην αίθουσα Walk of Fame στο Dolby Theater του Χόλιγουντ, για την 96η Τελετή Απονομής των Βραβείων της Αμερικάνικης Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών.

Για μία ακόμα χρονιά, η Ακαδημία είπε να παίξει «safe», καθώς παρουσιαστής της λαμπερής βραδιάς είναι για τέταρτη φορά ο Jimmy Kimmel (οι τρεις προηγούμενες χρονιές ήταν το 2017, 2018 και το 2023). Φέτος όμως είχαμε τον δικό μας Γιώργο Λάνθιμο και το Poor Things ήταν υποψήφιο για 11 Όσκαρ.

Η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ 2024 ξεκίνησε λίγο μετά τη 01:00 καθώς η Ακαδημία θέλησε με αυτό τον τρόπο να τραβήξει το ενδιαφέρον του διεθνούς κοινού. Η φετινή γιορτή του κινηματογράφου, παρουσίασε φυσικά μεγάλο ελληνικό ενδιαφέρον.

O Tζίμι Κίμελ ξεκίνησε τη βραδιά μιλώντα για την ταινία Barbie, τη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία της χρονιάς, η οποία συγκεντρώνει 8 Όσκαρ. Ο παρουσιαστής της βραδιάς άφησε υπονοούμενα ωστόσο για την απουσία της σκηνοθέτριας της ταινίας, Γκρέτα Γκέργουικ από τη λίστα των υποψηφιοτήτων.

Ο Κίμελ έκανε αναφορά και στους δύο «Γιώργους» της βραδιάς, τους Έλληνες Γιώργο Λάνθιμο και Γιώργο Μαυροψαρίδη, αμφότεροι υποψήφιοι για Όσκαρ στις κατηγορίες Σκηνοθεσίας και Μοντάζ, αντίστοιχα, για το Poor Things.

Η ταινία «Poor Things» του σκηνοθέτη Γιώργου Λάνθιμου κέρδισε 4 βραβεία Όσκαρ:

Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου στην Έμα Στόουν για την ερμηνία της στο Poor Things.

Όσκαρ για τα Καλύτερα Κουστούμια.

Όσκαρ για την Καλύτερη Σκηνογραφία.

Όσκαρ για το Καλύτερο Make Up/Μαλλιά.

Ακολουθεί αναλυτικά η υπόλοιπη λίστα με τα βραβεία Όσκαρ 2024:

Στην κατηγορία Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων Μικρού Μήκους, το βραβείο κερδίζει το φαβορί War Is Over! Inspired by the Music of John & Yoko, ενώ Το Αγόρι και ο Ερωδιός κερδίζει το Όσκαρ Καλύτερης Ταινία Κινουμένων Σχεδίων.

To Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου κερδίζει η Ανατομία Μιας Πτώσης, ενώ το Διασκευασμένο Σενάριο, η ταινία American Fiction.

Το πρώτο χρυσό αγαλματίδιο της φετινής απονομής παραλαμβάνει η Ντε’Βάιν Τζόι Ράντολφ, για Τα Παιδιά του Χειμώνα του Ελληνοαμερικανού Αλεξάντερ Πέιν.

Όπως όλοι μας περιμέναμε, ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ κερδίζει το Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου και αυτό είναι το πρώτο χρυσό αγαλματίδιο για το φαβορί της βραδιάς, Οπενχάιμερ.

Ένα από τα πιο αναμενόμενα reunion της βραδιάς είναι αυτό των κλασικών «διδύμων», Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ και Ντάνι Ντε Βίτο οι οποίοι παρουσίασαν το βραβείο Καλύτερων Οπτικών Εφέ που απέσπασε η ταινία Godzilla Minus One και το βραβείο Καλύτερου Μοντάζ για το Οπενχάιμερ.

Το Όσκαρ Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους πηγαίνει στο The Last Repair Shop

Το Όσκαρ Ντοκιμαντέρ για το 20 Days In Mariupol.

Το Όσκαρ φωτογραφίας (Κινηματογραφία) για το Oppenheimer.

To Όσκαρ Καλύτερης ταινίας Μικρού Μήκους (Live Action) για το Τhe Wonderful Story of Henry Sugar.

To Όσκαρ Ήχου στο The Zone Of Interest.

To Όσκαρ καλύτερης Μουσικής / Soundtrack για τον Ludwig Göransson και το Oppenheimer.

To Όσκαρ Καλύτερου Τραγουδιού στους Billie Eilish και Finneas O’ Connell για το τραγούδι “What Was I Made For?” της ταινίας Barbie.

Το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου στον Cillian Murphy για την ερμηνία του στην ταινία Oppenheimer.

Το Όσκαρ Καλύτερου Σκηνοθέτη στον Κρίστοφερ Νόλαν για το Oppenheimer.

Το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας στο Oppenheimer.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

2 + fifteen =