oloi-mazi

Με δελτίο Τύπου η δημοτική παράταξη «Όλοι Μαζί» ενημερώνει για το κοινοβουλευτικό της έργο στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Διαβάστε παρακάτω:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΚΥΘΗΡΑ – ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ»

«Μια καθυστερημένη συγγνώμη»…

Με καθυστέρηση ολίγων μηνών ζήτησε συγγνώμη από την παράταξη μας ο Δήμαρχος κ.Χαρχαλάκης για όσα περί «Πατρώνων» είχε εκστομίσει εναντίον μας την προεκλογική περίοδο.  Θυμίζουμε ότι στην προεκλογική του συγκέντρωση στον Ποταμό είχε  υποστηρίξει (αυτός, ο αντίπαλος του λαϊκισμού…) ότι η παράταξη μας κατευθύνεται από «πάτρωνες». Το περασμένο Σάββατο 27 Ιανουαρίου, στη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης για το 2024 του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Κυθήρων-Αντικυθήρων, τον καλέσαμε να μας πει ποιοι είναι αυτοί οι «πάτρωνες». Μας ζήτησε συγγνώμη η οποία έγινε αμέσως αποδεκτή. Απλά σημειώνουμε ότι στα Κυθηραϊκά καφενεία σε «άλλους» χρεώνουν οι πολίτες το πατρωνάρισμα και την διαπλοκή…

Στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου η παράταξη μας έμεινε σταθερή στην απόφαση της για δημιουργική κριτική και συμβολή με επεξεργασμένες προτάσεις που θα συμβάλλουν στην πρόοδο και την ευημερία των νησιών μας.

1) Για εμάς θέμα ύψιστης προτεραιότητας αποτελεί η δρομολόγηση λύσεων για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος (μείωση 10% του πληθυσμού στα νησιά μας μόνο στην τελευταία δεκαετία).  Η παράταξη μας ήδη επεξεργάζεται σχέδιο με ρεαλιστικές προτάσεις το οποίο και θα παρουσιάσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

2) Επισημάνθηκε η ανάγκη επίλυσης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης ειδικά την χειμερινή περίοδο. Δεν προβλέπεται αντικατάσταση  του πλοίου ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ για Ιανουάριο & Φεβρουάριο στη διάρκεια της  ετήσιας συντήρησης του πλοίου. Ταυτοχρόνως υπάρχει ανασφάλεια για το Aqua Jewel, το οποίο συνεχώς αλλάζει τα δρομολόγια του με αποτέλεσμα κανένας να μην μπορεί να προγραμματίσει με ασφάλεια τις μετακινήσεις του.  Ζητάμε επανεξέταση των ορών σύμβασης.

3) Ζητήσαμε να διευκολυνθεί η λειτουργία των δημοτικών κοινοτήτων. Με ευθύνη του προέδρου ή του προέδρου συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας, να χρησιμοποιούν τη σφραγίδα του δήμου για τις ανάγκες της τρέχουσας αλληλογραφίας και για να υπογράφουν πιστοποιητικά, βεβαιώσεις και άλλα έγγραφα για την εξυπηρέτηση των κατοίκων. Απαραίτητη η εξουσιοδότηση τους με σχετική απόφαση του δημάρχου (εγκύκλιος 94 Λειτουργίας δημοτικών κοινοτήτων ΑΠ 8050/26-01-2024). Επιπλέον είναι απαραίτητο να δωθεί στους Προέδρους η λεγόμενη πάγια προκαταβολή για την άμεση και χωρίς γραφειοκρατία η αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων οι οποίες δεν μπορούν να προβλέπουν από της ετήσιες συμβάσεις εργολαβιών. Ακόμα και αν δεν υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό στον δήμο, υπάρχουν πλέον αρκετοί έμμισθοι αντιδήμαρχοι που θα πρέπει επιτέλους να παράγουν πραγματικό έργο και όχι δημόσιες σχέσεις, όπως άλλωστε κάνει και ο κ. Δήμαρχος, αρκετές φορές κάνει ο ίδιος την γραμματειακή υποστήριξη του εαυτού του.

4) Τέθηκε για ακόμα μια φορά το ζήτημα της αναγκαιότητας για ίδρυση πολεοδομίας στα Κύθηρα μετα και την πρόσφατη επιστολή του κυρίου Μώραλη ότι διατίθεται να διακόψει (για μια ακόμα φορά) την διοικητική υποστήριξη αυτής.

Η παράταξη μας «Όλοι Μαζί» θα τοποθετηθεί για το θέμα της υποβάθμισης του Νοσοκομείου Κυθήρων και την απαράδεκτη ολιγωρία των αρμοδίων, σε επόμενο Δελτίο Τύπου.

Τέλος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Κυθήρων-Αντικυθήρων κ Ζαχαρίας Σουρής δήλωσε:

«Ευχόμαστε καλή θητεία σε αυτό το νέο ξεκίνημα του Δημοτικού Συμβουλίου! Είθε τα επόμενα χρόνια να υπάρξουν ακόμα περισσότερες ιδέες και πράξεις, ώστε να πετύχουμε όλοι μαζί το κοινό μας όραμα! Εμείς θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις και με θετική διάθεση στην κατεύθυνση αυτή. Βεβαίως δεν θα σταματήσουμε ούτε στιγμή να ασκούμε κριτική σε κάθε αρνητική απόφαση, σε κάθε ολιγωρία, σε κάθε διαπλοκή, σε κάθε έκφραση νεποτισμού.

Εμπρός, όλοι μαζί, να συνεχίσουμε αυτό που ξεκινήσαμε για έναν καλύτερο και πιο προσιτό σε όλους και ειδικά στην νεολαία, Δήμο Κυθήρων»!

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

seventeen − 11 =