alimos

Μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε σε σχέση με το ακίνητο στον Άλιμο και εξ αιτίας των όσων, εντελώς ανυπόστατων, διαδίδονται από κακή πληροφόρηση ή υστεροβουλία, το Ίδρυμα είναι υποχρεωμένο να δώσει τις παρακάτω εξηγήσεις προς άρσιν οιασδήποτε παρανόησης.

Όσον αφορά το ιστορικό και τη νομική υπόσταση της υπόθεσης «Πνευματικό Κέντρο Αλίμου» αυτά έχουν αναπτυχθεί λεπτομερώς στην προηγούμενη ανακοίνωσή μας. Επειδή, παρά ταύτα, διακινούνται διάφορες  ανυπόστατες φήμες θέλουμε να πληροφορήσουμε όλους τους Κυθηρίους για τα παρακάτω:

  1. Η ιδιοκτησία του ακινήτου μετά τη συμφωνία για την υπό τρόπον δωρεά του 2015 ανήκει κατά απόλυτο κυριότητα στο Τριφύλλειο Ίδρυμα Κυθηρίων με μοναδική υποχρέωση για αξιοποίησή του την εκπλήρωση του τρόπου, δηλαδή την ανέγερση Πνευματικού Κέντρου εμβαδού 150τ.μ. με την μέθοδο της αντιπαροχής και τη χρησιμοποίηση του προϊόντος που θα προκύψει από την αξιοποίηση για την κάλυψη αναγκών του Γηροκομείου Κυθήρων.
  2. Ο διαγωνισμός για την αντιπαροχή έγινε     με επίβλεψη και έγκριση του Υπ. Οικονομικών και κατέληξε το 2022  στην ανάδειξη πλειοδότη. Στο διαγωνισμό μετείχε και ο Δήμος Αλίμου η προσφορά του οποίου κρίθηκε ως μη ικανοποιητική. Μπορεί το ποσοστό αντιπαροχής να είναι παραπλήσιο, όμως η ενδεχόμενη επιλογή του δεν θα έδινε οποιοδήποτε όφελος εις το Ίδρυμα, αφού θα του διέθετε απλά αίθουσες στο υπάρχον κτηριακό συγκρότημα, χωρίς εμφανή χρονικό ορίζοντα για ολοκλήρωση, από τις οποίες δεν θα είχε κανένα οικονομικό όφελος, αφού στην περιοχή αποκλείεται κάθε εμπορική δραστηριότητα, ενώ η συντήρησή του και μόνον θα απαιτούσε μεγάλες δαπάνες και αντίστοιχα φορολογικά βάρη.
  3. Οι προτάσεις που αναφέρονται για αποπεράτωση του υπάρχοντος κτηρίου με το προϊόν της πώλησης των οικοπέδων που παραχωρήθηκαν στο Ίδρυμα, θα δημιουργούσαν αντίστοιχα ακόμη μεγαλύτερο βάρος συντήρησης χωρίς ορατά έσοδα, ενώ το ποσό που απαιτείτο ήταν πολλαπλάσιο της αξίας των οικοπέδων. Αυτός είναι και ο μοναδικός λόγος της αλλαγής το 2015 του τρόπου στην αρχική δωρεά του 2004 και τους όρους της, καθώς ήταν οικονομικά ανέφικτη η εκπλήρωση του τρόπου. Επ’ αυτού ο Δήμαρχος Αλίμου παριστάνει ότι αγνοεί την τροποποίηση του 2015 και επικεντρώνεται στην αρχική δωρεά. Για το Ίδρυμα είναι απόλυτα σαφές ότι ποτέ δεν επεδίωξε αλλαγή χρήσης του οικοπέδου. Ο Δήμος Αλίμου ζήτησε αλλαγή χρήσης από Γενικής Κατοικίας σε πρόνοια. Όλα τα υπόλοιπα δεν εδράζονται σε καμία λογική και οικονομική βάση και η επίκλησή τους αποτελεί απλό πρόσχημα.
  4. Όσον αφορά στις εντελώς ανυπόστατες διαδόσεις ότι το Ίδρυμα αδιαφορεί για την αξιοποίηση της περιουσίας του, έχουμε να αναφέρουμε ότι:

Α) Το Τριφύλλειο ως Ν.Π.Ι.Δ. υπάγεται στο Υπ. Οικονομικών και δεν έχει αναξιοποίητη περιουσία, πέραν όσων δεν είναι δυνατόν να αξιοποιηθούν για οικονομικούς ή νομικούς λόγους. Εξ άλλου, από τους πόρους του Τριφυλλείου καλύπτονται τα ετήσια ελλείμματα του Γηροκομείου και ενισχύονται οι επισκευές και ανακαινίσεις χώρων του. Όσα αφορούν την οικονομική κατάσταση και τη διαχείρισή του αποτυπώνονται με διαύγεια στις ετήσιες λογιστικές καταστάσεις που δημοσιεύονται και ελέγχονται από Ορκωτούς Ελεγκτές όπως ορίζει ο Νόμος.

Β) Το Γηροκομείο έχει πολλά ακίνητα, τα περισσότερα των οποίων είναι αγροτεμάχια ή πεπαλαιωμένα κτίσματα στα Κύθηρα και την Αθήνα, που αποδίδουν ελάχιστα. Τα διαμερίσματα στην Αθήνα για τα οποία τόσος λόγος γίνεται από κακόβουλα στόματα, αναρτώνται ΟΛΑ προς ενοικίαση μετά από έγκριση για ένα έκαστον από τη Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης όπου υπάγεται το Γηροκομείο και σε τιμές που ορίζονται από εκτιμητές και εγκρίνονται από την παραπάνω υπηρεσία. Και εδώ, όλα σχεδόν τα ακίνητα, είναι παλαιά με ανάγκες συνεχών επισκευών, ενώ για  πολλά από αυτά δεν παρουσιάζεται ενδιαφέρον προς ενοικίαση στις οριζόμενες από την υπηρεσία τιμές με αποτέλεσμα τις συνεχείς επαναλήψεις των διαγωνισμών. Και για όσα όμως εμφανίζονται ενδιαφερόμενοι πρέπει πρώτα να γίνουν επισκευές, αφού δεν επιτρέπεται συμψηφισμός με μισθώματα. Και οι επισκευές ασφαλώς έχουν κόστος.

Γ) Προς τους καλόπιστους, αλλά και κακόπιστους σχολιαστές, απλά να υπενθυμίσουμε δύο τινά. Τα τελευταία χρόνια το Ίδρυμα έχει προχωρήσει με τη γενναία βοήθεια φίλων και ομογενών σε εξωτερική θερμομόνωση, ανακαίνιση του χώρου ενδιαίτησης και πρόσφατα των χώρων και του εξοπλισμού της κουζίνας του Γηροκομείου, ενώ μόνον γραφειοκρατικοί λόγοι μένουν για να αρχίσει η ανακαίνιση όλων των δωματίων των τροφίμων εκτιμώμενου κόστους που κυμαίνεται γύρω στο €1.000.000.

Από όλα τα παραπάνω νομίζουμε, προκύπτουν αβίαστα συμπεράσματα και όλα όσα έχουν προεκτεθεί αναλύονται και απαντώνται στις κατ’ έτος ενημερώσεις των μελών του εκλεκτορικού σώματος, αλλά και σε όποιον τυχόν ενδιαφερόμενο ήθελε ζητήσει ενημέρωση. Έτσι, δεν μένει παρά να δηλωθεί από το Δ.Σ. του Ιδρύματος ότι θα τηρηθεί η νομιμότητα, αλλά και οι ηθικές υποχρεώσεις προς όσους εμπιστεύτηκαν τη διαχείριση των πραγμάτων του Ιδρύματος στο σώμα των εκλεκτόρων, το οποίο εκλέγει το Δ.Σ. Επίσης ότι το ακίνητο του Αλίμου, αλλά και οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο, δεν θα παραδοθούν αμαχητί βορρά οποιωνδήποτε αγαθών ή πονηρών προθέσεων οιουδήποτε τρίτου. Το  παρόν Δ. Σ. δεν θα παραδώσει τα όπλα που του δίνουν, το δίκαιο, η βούληση των διαθετών, καθώς και οι Νόμοι της χώρας μας και θα αγωνιστεί όσο χρόνο και αν απαιτηθεί για τη διασφάλιση της περιουσίας αυτής προς μοναδικό όφελος των Κυθήρων και ειδικά της τρίτης ηλικίας, για την οποία  απουσιάζει κάθε κρατική μέριμνα. Έτσι, είναι υποχρεωμένο να διεκδικήσει με κάθε νόμιμο τρόπο αποζημίωση για οποιαδήποτε ζημία ήθελε προκύψει από πράξεις ή παραλήψεις οιουδήποτε, ιδιώτη ή φορέα, που θα έχουν ως αποτέλεσμα την οποιαδήποτε θετική ή αποθετική ζημία που ενδεχομένως θα προκύψει για το Ίδρυμα.

Το Δ.Σ.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

2 × 1 =