Πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το Σάββατο 27η Ιανουαρίου 2024.

Ο Δήμαρχος Κυθήρων Ευστράτιος Χαρχαλάκης μίλησε για διοικητικά θέματα κάνοντας ειδική αναφορά στις συνεδριάσεις των τριμελών δημοτικών κοινοτήτων που πλέον θα γίνονται υποχρεωτικά κάθε μήνα.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Ζαχαρίας Σουρής έβαλε ψηλά το δημογραφικό θέμα, αναφέρθηκε στο συγκοινωνιακό πρόβλημα και ζήτησε μεγαλύτερη στήριξη στη λειτουργία των Δημοτικών Κοινοτήτων. Ζήτησε επίσης να αναρτηθούν στον ιστότοπο του δήμου τα Πόθεν Έσχες των Αντιδημάρχων και οι αναλύσεις των υδάτων του δικτύου ύδρευσης.

Ο κ. Μεγαλοκονόμος Παναγιώτης ζήτησε την εφαρμογή της Πάγιας Προκαταβολής για τους προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων.

Ο κ. Μαγουλάς Νικόλαος απευθύνθηκε στον κ. Δήμαρχο και του είπε πως προεκλογικά ο τελευταίος κατηγόρησε την παράταξη «Όλοι Μαζί» ότι έχει την στήριξη «πατρώνων». Ζήτησε από τον Δήμαρχο να απαντήσει με ειλικρίνεια ποιοι είναι οι πάτρωνες. Επίσης ο κ. Μαγουλάς αναφέρθηκε στα προβλήματα της οικοδομής και στο ενδιαφέρον που πρέπει να δωθεί για την επίλυσή τους (π.χ. πολεοδομία στα Κύθηρα)

Ο κ. Μαριάτος Ανδρέας από τα Ελεύθερα Κύθηρα αναφέρθηκε στη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου σε μη εργάσιμες ώρες. Επίσης έκανε αναφορά στο χωρικό σχέδιο του νησιού στο οποίο πρέπει να υπάρχει ενεργή συμμετοχή του Δήμου ενώ είπε πως ήταν και ένας σημαντικός λόγος που συμμετείχε ο ίδιος στις εκλογές.

Ο κ. Στρατηγός Γεώργιος Αντιδήμαρχος επί των οικονομικών και του τουρισμού πήρε συγκαταβατική θέση στα όσα έθεσε η αντιπολίτευση και ζήτησε την βοήθεια όλων στο έργο του Δήμου, κάνοντας ειδική αναφορά στην πολιτική του τουρισμού.

Όσον αφορά τους «πάτρωνες» ο Δήμαρχος ζήτησε συγγνώμη από τον κ. Μαγουλά και την παράταξη «’Ολοι Μαζί» αναφέροντας ότι η κατηγορία περί πατρώνων οφείλετο στην προεκλογική ένταση. Όμως εκτίμησε ότι μετεκλογικά το κλίμα είναι καλό και πρέπει να βασιστεί στις προτάσεις.

Επίσης ο κ. Χαρχαλάκης αναφέρθηκε στο δημογραφικό και τις ενέργειες της ΚΕΔΕ. Για τις Δημοτικές Κοινότητες έδωσε τις απαραίτητες διευκρινίσεις με αναφορά στα κοινοτικά γραφεία και τα δοικητικά θέματα. Ενημέρωσε επίσης πως η νεοπροσληφθείσα μηχανικός του Δήμου Κυθήρων παραιτήθηκε από την θέση της, πράγμα που δυσχεραίνει και το ζήτημα σύστασης της πολεοδομίας στον Δήμο. Για τις συνεδριάσεις του Δ.Σ δέχθηκε τις απογευματινές ώρες για την διενέργειά τους και πρότεινε την ημέρα Σάββατο. Για την πάγια προκαταβολή, διευκρίνισε πως αφορά τις επείγουσες περιπτώσεις και όχι περιπτώσεις επί ετησίων συμβάσεων.

Τα θέματα που συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν ήταν:

  1. Συγκρότηση ΔΣ Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυθήρων (εισηγητής: Δήμαρχος).
  2. Συγκρότηση ΔΣ Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κυθήρων (εισηγητής: Δήμαρχος).
  3. Συγκρότηση ΔΣ Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κυθήρων (εισηγητής: Δήμαρχος).
  4. Συγκρότηση Επιτροπής Συμβιβαστικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών και Αμφισβητήσεων (εισηγητής: Δήμαρχος).
  5. Συγκρότηση επιτροπής αξιολόγησης και επιλογής  αιτήσεων εγγραφής-επανεγγραφής νηπίων στο Παιδικό Σταθμό του Δήμου Κυθήρων (εισηγητής: Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης).
  6. Ορισμός εκπροσώπου και αναπληρωτή στη Γενική Συνέλευση των Μετόχων του Δικτύου Συνεργασίας Δήμων ΠΕ Νήσων Αττικής (εισηγητής: Δήμαρχος).
  7. Έγκριση χορήγησης βεβαίωσης εντός ζώνης 800μ οικισμού Κάτω Λιβαδίου (εισηγητής: Τεχνική Υπηρεσία).
  8. Έγκριση χορήγησης βεβαίωσης εντός ζώνης 800μ οικισμού Φριλιγκιανίκων (εισηγητής: Τεχνική Υπηρεσία).

Δείτε το βίντεο της συνεδρίασης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

13 + sixteen =