oukrania-prosfyges

Πόνος, υποκρισία, ευαισθησία για το θεαθήναι. Στην Βρετανία, η “φιλευσπλαχνία” πηγαίνει σε άλλο επίπεδο, με πολλούς άνδρες της χώρας να ζητούν “σεξουαλική ανταπόδοση” από τις γυναίκες της Ουκρανίας που καταφθάνουν στο νησί ως πρόσφυγες.

Ο πρωθυπουργός της ΒρετανίαςΜπόρις Τζόνσον περπάτησε στους δρόμους του Κιέβου πλάι στον Βολοντιμίρ Ζελένσκι, έταξε βοήθεια υλική και ψυχολογική στον ουκρανικό λαό και γύρισε στο Λονδίνο, όπου όμως αρκετοί δεν βλέπουν ακριβώς με μάτι συμπόνοιας τους πρόσφυγες που καταφθάνουν στο Νησί τους.

Οι περισσότεροι από τους Ουκρανούς πρόσφυγες πέρασαν στη γειτονική Πολωνία, κι άλλοι έφυγαν βαθιά στην ευρωπαϊκή ήπειρο.
Αρκετές δεκάδες χιλιάδες Ουκρανών έφτασαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου αντί μια ανοιχτής αγκαλιάς βρήκαν ένα… στρωμένο κρεβάτι από επίδοξους ερωτιδείς Βρετανούς. Γυναίκες από την Ουκρανία βρέθηκαν αντιμέτωπες με απροκάλυπτη σεξουαλική παρενόχληση από τους Βρετανούς, γράφουν οι Times.

Βομβαρδισμός σεξουαλικών μηνυμάτων!

Το δημοσίευμα της έγκυρης βρετανικής εφημερίδας κάνει λόγο ότι, Ουκρανές που αναζητούν στέγη στη Βρετανία μέσω κοινωνικών δικτύων, κινδυνεύουν να πέσουν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης!

Κατά τη διάρκεια έρευνας, οι δημοσιογράφοι των Times ανάρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκκληση για αναζήτηση στέγης για λογαριασμό της 22χρονης «Ναταλία» από το Κίεβο· η αντίδραση των… φιλεύσπλαχνων Άγγλων δεν άργησε να έρθει.

«Λίγα λεπτά μετά τη δημοσίευση του μηνύματος, ρεπόρτερ των Times βομβαρδίστηκε με μηνύματα ακατάλληλου περιεχομένου με σεξουαλικές αιχμές από άνδρες που «αναζητούσαν σχέσεις», αναφέρει η έρευνα.

Κάποιοι από τους άνδρες δήλωσαν ψευδώς, ότι είχαν πολλά υπνοδωμάτια στο σπίτι τους ενώ κατοικούσαν σε γκαρσονιέρα. Άλλοι δεν δίστασαν να προτείνουν ανοιχτά στη «Ναταλία» να μοιραστεί το κρεβάτι μαζί τους, γράφοντας με νόημα: «Έχω ένα μεγάλο κρεβάτι. Θα μπορούσαμε να κοιμηθούμε μαζί»!

Ένας πιο προκλητικός Βρετανός έστειλε σε ρεπόρτερ της εφημερίδας ένα φωνητικό μήνυμα: «Είμαι έτοιμος να σας βοηθήσω και ίσως μπορείτε να με βοηθήσετε κι εσείς…». Και ένας ακόμη ξεκαθάρισε ότι «…δεν πρόκειται να ενεργήσει ως χορηγός κατά τη λήψη βίζας για τη Ναταλία, αν δεν είναι έτοιμη για σεξουαλικές σχέσεις». Σε δύο ημέρες, ο δημοσιογράφος των Times έλαβε περίπου 75 μηνύματα – προσφορές, εκ των οποίων περισσότερά από 40 ήταν από ανύπαντρους, που αναζητούσαν… στοργή!

«Με πλησίασε ένα κορίτσι. Ο ιδιοκτήτης σπιτιού, με τον οποίο επρόκειτο να συμφωνήσει για να της προσφέρει στέγη, της έκανε προσωπικές ερωτήσεις. Τώρα είναι φοβισμένη, οπότε θέλει να ακυρώσει την αίτησή της. Ο άντρας την ενημέρωσε με νόημα, ότι ήταν ελεύθερος, την ρώτησε αν είχε αγόρι και αν ήταν έτοιμη για σχέση. Είναι ανησυχητικό», έγραψε χρήστης μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε ομάδα αναζήτησης κατοικιών για Ουκρανούς πρόσφυγες.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

1 × 5 =