epitagi-akriveias

Τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η πληρωμή της δίμηνης παράτασης των επιδομάτων ανεργίας του που έληξαν τον Μάρτιο στους δικαιούχους ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ. Συγκεκριμένα ο οργανισμός ανακοίνωσε πως η πληρωμή των επιδομάτων θα γίνει ως εξής:

Μετά τη δημοσίευση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, που αναμένεται εντός του αμέσως επόμενου διαστήματος, η καταβολή της παράτασης της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων θα ολοκληρωθεί αυτόματα, με κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, χωρίς να απαιτείται καμία ενέργεια των δικαιούχων και δεν υφίσταται κανένας λόγος προσέλευσης στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2).

Η δίμηνη παράταση αντιστοιχεί στα εξής ποσά:

  • Τακτική επιδότηση ανεργίας – έως 798,5 € (έως 399,25 € μηνιαίως), προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε προστατευόμενο μέλος
  • Βοήθημα ανεργίας αυτοαπασχολούμενων – έως 798,5 € (έως 399,25 € μηνιαίως)
  • Επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας – έως 400 € (έως 200 € μηνιαίως).

Η καταβολή του πρώτου μήνα της παράτασης θα ολοκληρωθεί εντός του Απριλίου και η καταβολή του δεύτερου μήνα της παράτασης θα ολοκληρωθεί εντός του Μαΐου.

Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός 3 εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔΔικαιούχοι είναι μόνο όσοι παραμένουν άνεργοι κατά την περίοδο που αντιστοιχεί η παράταση και δεν έχουν επωφεληθεί από παρατάσεις της ίδιας επιδότησης. Επιδοτούμενοι άνεργοι που ξεκίνησαν να εργάζονται στο διάστημα της παράτασης, θα λάβουν ποσό αναλογικό, με βάση τις ημέρες ανεργίας τους.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ten + three =