nikos-magoulas

Λάδι στην φλεγόμενη πλέον αντιπαράθεση ρίχνει ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Κυθήρων Νίκος Μαγουλάς, με μία επιθετική δήλωση στην οποία αναφέρει ότι το έργο της μεταστέγασης του ΚΕΠ κόστισε περίπου €100.000, ενώ για την υπόθεση αδιαφάνειας και κακοδιαχείρισης για την οποία έχει ήδη προκαλέσει τον Δήμαρχο, δηλώνει ότι «αυτά θα μπορούσε πολύ εύκολα να τα διαπιστώσει μια εισαγγελική έρευνα». Τέλος ο κ. Μαγουλάς επιδίδεται σε μία προσωπική επίθεση στο πρόσωπο του Δημάρχου με αφορμή την φράση του τελευταίου περί «σανίδας πολιτικής επιβίωσης και πολιτικού αφηγήματος». Ακολουθεί η δήλωση:

ΘΕΜΑ : Δήλωση Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «Πρώτα ο Άνθρωπος» στην Δημόσια Τοποθέτηση της 4ης Νοεμβρίου 2022 του Δημάρχου Κυθήρων κυρίου Ευστράτιου Χαρχαλάκη σχετικά με το ΚΕΠ Ποταμού.  

Η μεταστέγαση του ΚΕΠ του Ποταμού στο ανακαινισμένο δημοτικό Μέγαρο είναι αναμφίβολα μια θετική εξέλιξη για το χωριό του Ποταμού, αλλά και για ολόκληρο το νησί των Κυθήρων. Σε έναν καλαίσθητο και πιο ευρύχωρο χώρο από τον προηγούμενο, οι πολίτες θα μπορούν να εξυπηρετούνται με μεγαλύτερη άνεση. Με την ταυτόχρονη έκθεση του Λειτουργικού Μοντέλου του Μηχανισμού των Αντικυθήρων ο χώρος αποκτά επιπλέον μουσειακό ενδιαφέρον και σίγουρα θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους επισκέπτες του νησιού μας.

Τα παραπάνω όμως δεν έχουν καμία σχέση με το αν έγινε ή όχι κακοδιαχείριση στα οικονομικά μεγέθη της ανακαίνισης, αν υπήρξαν υπερκοστολογήσεις, αν ίδιες εργασίες κοστολογήθηκαν δυο και τρεις φορές καθώς διάφορες χρηματοδοτήσεις αφορούσαν ίδιους ή γειτονικούς χώρους μέσα στο ίδιο κτήριο, ή αν ξεπληρωθήκαν προεκλογικά γραμμάτια του κυρίου Χαρχαλάκη. Αυτά θα μπορούσε πολύ εύκολα να τα διαπιστώσει μια εισαγγελική έρευνα. Το συγκεκριμένο έργο κόστισε περίπου 100 χιλιάδες ευρώ και ο κόσμος βλέπει και κρίνει. Ο κύριος Χαρχαλάκης δεν έχει ιδέα από κατασκευή, οπότε η οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με τα κατασκευαστικά κόστη πέφτει στο κενό. Ο ουσιαστικός ρόλος της Αντιπολίτευσης είναι να ελέγχει την εκάστοτε δημοτική αρχή και είτε αρέσει είτε όχι του κυρίου Χαρχαλάκη εμείς σαν παράταξη, αυτό, θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

Το ποιος παραπλανά την κοινή γνώμη και με ποια κίνητρα το έχουν καταλάβει πλέον όλοι στα νησιά μας. Θα ήθελα να θυμίσω στον κύριο Χαρχαλάκη ότι εγώ έχω επαγγελματική ιδιότητα και υπηρετώ το επάγγελμα που σπούδασα με μεγάλη ευχαρίστηση. Άλλος είναι εκείνος που ΒΙΟΠΟΡΙΖΕΤΑΙ τα τελευταία χρόνια στα Κύθηρα καταλαμβάνοντας με μεγάλη αγωνία δημόσιες θέσεις. Θα ήθελα να θυμίσω στον κύριο Χαρχαλάκη ότι μεγάλωσα στα Κύθηρα, πήγα σχολείο στα Κύθηρα και επέστρεψα μόνιμα στα Κύθηρα όπου εργάζομαι και ζω με την οικογένεια μου. Δεν είμαι εδώ «περαστικός» για να χτίσω πολιτική καριέρα. Θα ήθελα να θυμίσω στον κύριο Χαρχαλάκη ότι εγώ και η οικογένεια μου έχουμε επενδύσει όλα μας τα χρήματα στα Κύθηρα και είναι λογικό να ενδιαφέρομαι για το καλό αυτού του τόπου. Άλλος είναι εκείνος που δεν έχει επενδύσει ούτε ένα ευρώ σε αυτό τον τόπο. Και τέλος θα ήθελα να θυμίσω στον κύριο Χαρχαλάκη ότι εν αντιθέση με αυτόν, δεν έχω καμία πολιτική φιλοδοξία, οπότε είναι τουλάχιστον αστείο να αναφέρεται προς εμένα αναφερόμενος σε «σανίδα πολιτικής επιβίωσης και πολιτικό αφήγημα».  

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης

Πρώτα  Άνθρωπος

Νικόλας Π. Μαγουλάς      

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

16 − 15 =