Σε μεγάλους κινδύνους έχουν εκτεθεί οι μαθητές και οι καθηγητές του 1ου Γυμνασίου Νέου Ηρακλείου, ύστερα από την κατάρρευση στέγης κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Την ώρα της κατάρρευσης δεν υπήρχαν άνθρωποι στο σημείο, το γεγονός, όμως, πως στο συγκρότημα έχει εντοπιστεί στατική ανεπάρκεια, εγείρει ανησυχίες.

Όπως τονίζει στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, κ. Γιάννης Μανώλας, η στέγη κατέρρευσε σε σημείο που ήταν η είσοδος των καθηγητών. Όλα προκλήθηκαν από τον σεισμό του 2019 όταν τα τρία συγκροτήματα στο που φιλοξενεί 450 παιδιά και είναι το μεγαλύτερο στην περιοχή υπέστησαν ζημιές.

Όπως ο ίδιος επισημαίνει, το ένα συγκρότημα αποκαταστάθηκε χωρίς καν να έχει γίνει έλεγχος στατικής επάρκειας, ενώ στα άλλα δύο οι επισκευές ξεκίνησαν πριν από έναν μήνα και μέσα στα Χριστούγεννα έπεσε το στέγαστρο.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, πρόβλημα για συγκεκριμένα κομμάτια είχε προκύψει μετά τον σεισμό, όμως οι εργασίες άρχισαν τον περασμένο Δεκέμβριο. Σύμφωνα με τον ίδιο, ευθύνες φέρει και η δημοτική Αρχή που θα έπρεπε να κινητοποιηθεί για το θέμα, καθώς παιδιά ίσως κινδυνεύουν. Ανάμεσα σε όλα, αναφέρεται πως μετά το συμβάν καταστράφηκε και το σπίτι του φύλακα που βρισκόταν εντός του κτιρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ